Tortillas med mexicansk krydret oksekød


Af Maria Melgaard

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket oksekød, 4-7 % fedt
1 spsk olivenolie
½ rød mild chili
1½ tsk spidskommen
¼ tsk kanel
3 spsk koncentreret tomatpure, 55 g
10 g mørk chokolade 80 %
Salt og peber

4 fuldkorns-tortillas, 260 g

Topping:
2 avocado
2 forårsløg
½ mild rød chili
½ agurk, 140 g
2 tomater
2 dl creme fraiche, 9 %

1 dl korianderblade


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

  1. Skyl chili, fjern kerner og skær den i tynde skiver.
  2. Varm olie på en pande ved god varme.
  3. Steg chili, spidskommen og kanel i et minut.
  4. Tilsæt kødet og steg til alt har skiftet farve og er gennemstegt.
  5. Tilsæt tomatpure, og 2 spsk vand og vendt rundt.
  6. Lad chokoladen smelte i kødfarsen og smag til med salt og peber.
  7. Lun tortillas efter anvisning på pakken.
  8. Skær avocado i små tern og forårsløg og chili i tynde skiver.
  9. Skær agurk og tomater i små tern.
  10. Fyld tacos og server.

Tips

  • I stedet for hakket oksekød kan du bruge tykstegsfilet i tern.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 25 %
Kulhydrat 33 %
Fedt 42 %
2500 kJ – 595 kcal
Sund hverdagsmad