Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
Fyld
500 g hakket grisekød
4 forårsløg eller ½ løg
1 tsk olie
1 ds flåede, hakkede tomater
70 g tomatkoncentrat
15 g god mørk chokolade kakaoindhold over 50%
1 tsk kanel
2 tsk tørret oregano
1 tsk tørret chili krydderiblanding ikke stærk
1 dl bouillon
½-1 dl rosiner
salt og peber
8 tortillas mexikanske pandekager som købes færdige, ca. 360 g
evt. 2 dl syrnet fløde 9%
Tilbehør
Salat af icebergsalat - 150 g, 1 dl majskerner - 45 g, 1 peberfrugt, sorte oliven - 50 g og citronbåde af ½ citron.
Sådan gør du
- Skær enderne af forårsløgene. Skyl løgene under koldt vand. Snit dem i tynde ringe.
- Varm olien op i en gryde. Kom løgene i og svits dem ca. 1 minut. Tilsæt kødet og svits det, til det har skiftet farve. Tilsæt de øvrige ingredienser til saucen.
- Lad saucen småkoge uden låg ca. 20 minutter. Saucen skal være ret tyk i konsistensen.
- Varm pandekagerne efter anvisning på emballagen.
- Smør evt. pandekagerne med syrnet fløde. Kom noget af fyldet på. Rul pandekagerne om fyldet.
Tips
- Man kan også komme revet ost, fx emmentaler, i pandekagerne.
- Giv evt. også stærk tacosauce til, hvis der er chilielskere i familien.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 560 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2908 kJ (692 kcal)
protein: 44 g
kulhydrat: 61 g
kostfibre: 16 g
fedt: 26 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 520 kJ (124 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 3 g
fedt: 5 g
Næringsindhold pr. person (ca. 560 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 3070 kJ (731 kcal)
protein: 42 g
kulhydrat: 61 g
kostfibre: 16 g
fedt: 31 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 549 kJ (131 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 3 g
fedt: 6 g
Ca. 200 g frugt og grønt pr. person