Tortillaruller med hakket grisekød

Nem opskrift på lækre tortillaruller med fyld af krydret, hakket grisekød.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | For nybegyndere, Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad, 6 om dagen


Tortillaruller med hakket svinekød

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

Fyld
 500 g hakket grisekød
4 forårsløg eller ½ løg
1 tsk olie
1 ds flåede, hakkede tomater
70 g tomatkoncentrat
15 g god mørk chokolade kakaoindhold over 50%
1 tsk kanel
2 tsk tørret oregano
1 tsk tørret chili krydderiblanding ikke stærk
1 dl bouillon
½-1 dl rosiner
salt og peber

8 tortillas mexikanske pandekager som købes færdige, ca. 360 g
evt. 2 dl syrnet fløde 9%

Tilbehør

Salat af icebergsalat - 150 g, 1 dl majskerner - 45 g, 1 peberfrugt, sorte oliven - 50 g og citronbåde af ½ citron.

 

Sådan gør du

  1. Skær enderne af forårsløgene. Skyl løgene under koldt vand. Snit dem i tynde ringe.
  2. Varm olien op i en gryde. Kom løgene i og svits dem ca. 1 minut. Tilsæt kødet og svits det, til det har skiftet farve. Tilsæt de øvrige ingredienser til saucen.
  3. Lad saucen småkoge uden låg ca. 20 minutter. Saucen skal være ret tyk i konsistensen.
  4. Varm pandekagerne efter anvisning på emballagen.
  5. Smør evt. pandekagerne med syrnet fløde. Kom noget af fyldet på. Rul pandekagerne om fyldet.

 

Tips

  • Man kan også komme revet ost, fx emmentaler, i pandekagerne.
  • Giv evt. også stærk tacosauce til, hvis der er chilielskere i familien.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 560 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2908 kJ (692 kcal)

protein: 44 g 

kulhydrat: 61 g

kostfibre: 16 g

fedt: 26 g

 

Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 520 kJ (124 kcal)

protein: 8 g 

kulhydrat: 11 g

kostfibre: 3 g

fedt: 5 g

 


Næringsindhold pr. person (ca. 560 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 3070 kJ (731 kcal)

protein: 42 g 

kulhydrat: 61 g

kostfibre: 16 g

fedt: 31 g

 

Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 549 kJ (131 kcal)

protein: 7 g 

kulhydrat: 11 g

kostfibre: 3 g

fedt: 6 g



Ca. 200 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo