Tortillaer med fyld af hakket grisekød

Nem, hurtig og lækker mad, en af hele familiens yndlingsretter. Beregnet til 2 voksne og 1 barn.

Af Sandra Leigh Draznin | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tortillaer med fyld af hakket svinekød

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 voksne og 1 barn

250 g hakket grisekød
1 løg, gerne rødløg
1 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
med oregano og basilikum
salt og peber
1 tsk stødt spidskommen
1 dåse kidneybeans
chilipasta, chilisauce eller stødt chili

Tilbehør

2-3 tortillaer
og evt. grøn salat, tomat og agurk

Sådan gør du

Brun kødet i en gryde og tilsæt finthakket løg og hvidløg. Lad det stege nogle minutter. Tilsæt hakkede tomater og krydderier. Lad saucen koge ved svag varme i 15 minutter. Tilsæt de afdryppede bønner. Kog retten godt igennem, smag til med
salt og peber. Tag barnets portion fra. Smag resten til med chili.

Varm tortillaer.

Skær tomater i både og agurker i stave.

Til spædbarnet 7-9 måneder
Mos 125 g kødfyld med 1 tsk olie i en hurtighakker.

Til barnet over 12 måneder
Skær ¼-½ tortilla i mindre stykker og anret det sammen med 125 g kødfyld. Pynt med 25-30 g agurkestave.

Tips

  • Drys evt. med friskhakket koriander.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 

Næringsindhold pr. person (ca. 465 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød. 2 voksne og 1 barn: 

Energi: 1599 kJ (381 kcal)

protein: 30 g

kulhydrat: 37 g

kostfibre: 10 g

fedt: 9 g

 

Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 465 kJ (111 kcal) 

protein: 344 g

kulhydrat: 7 g 

kostfibre: 8 g

fedt: 2 g

 

 

Næringsindhold pr. person (ca. 465 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød. 2 voksne og 1 barn: 

Energi: 1708 kJ (407 kcal)

protein: 29 g

kulhydrat: 37 g

kostfibre: 10 g

fedt: 13 g

 

Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 367 kJ (87 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g