Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 voksne og 1 barn
250 g hakket grisekød
1 løg, gerne rødløg
1 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
med oregano og basilikum
salt og peber
1 tsk stødt spidskommen
1 dåse kidneybeans
chilipasta, chilisauce eller stødt chili
Tilbehør
2-3 tortillaer
og evt. grøn salat, tomat og agurk
Sådan gør du
Brun kødet i en gryde og tilsæt finthakket løg og hvidløg. Lad det stege nogle minutter. Tilsæt hakkede tomater og krydderier. Lad saucen koge ved svag varme i 15 minutter. Tilsæt de afdryppede bønner. Kog retten godt igennem, smag til med
salt og peber. Tag barnets portion fra. Smag resten til med chili.
Varm tortillaer.
Skær tomater i både og agurker i stave.
Til spædbarnet 7-9 måneder
Mos 125 g kødfyld med 1 tsk olie i en hurtighakker.
Til barnet over 12 måneder
Skær ¼-½ tortilla i mindre stykker og anret det sammen med 125 g kødfyld. Pynt med 25-30 g agurkestave.
Tips
- Drys evt. med friskhakket koriander.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 465 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød. 2 voksne og 1 barn:
Energi: 1599 kJ (381 kcal)
protein: 30 g
kulhydrat: 37 g
kostfibre: 10 g
fedt: 9 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 465 kJ (111 kcal)
protein: 344 g
kulhydrat: 7 g
kostfibre: 8 g
fedt: 2 g
Næringsindhold pr. person (ca. 465 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød. 2 voksne og 1 barn:
Energi: 1708 kJ (407 kcal)
protein: 29 g
kulhydrat: 37 g
kostfibre: 10 g
fedt: 13 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 367 kJ (87 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g