Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
200-250 g hakket kød fra gris, okse eller kalv, 6% fedt
1 løg, gerne
rødløg
1 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater fx med oregano og
basilikum
Salt og peber
1 tsk stødt spidskommen
1 dåse
kidney-beans
Chilipasta, chilisauce eller stødt chili
Frisk
koriander
Tilbehør
2-3 tortillaer
Grøn salat og tomater
Sådan gør du
- Brun kødet i en gryde og tilsæt finthakket løg og hvidløg. Lad det stege nogle minutter.
- Tilsæt hakkede tomater og krydderier. Lad saucen koge ved svag varme i 15 minutter.
- Tilsæt de afdryppede bønner. Kog retten godt igennem, smag til med salt, peber og chili.
- Drys med korianderblade.
- Varm tortillaer.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Retten med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 30%
Kulhydrat 51%
Fedt 19%
2485 kJ - 590 kcal
Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 27%
Kulhydrat 48%
Fedt 25%
2685 kJ - 640 kcal
Ca. 425 g frugt og grønt pr. person