Tortillaer med chili-kødfyld

Tortillaer med chili-kødfyld

Af Sandra Leigh Draznin | Hele året, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, 6 om dagen


Tortillaer med chili-kødfyld

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

200-250 g hakket kød fra gris, okse eller kalv, 6% fedt
1 løg, gerne rødløg
1 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater fx med oregano og basilikum
Salt og peber
1 tsk stødt spidskommen
1 dåse kidney-beans
Chilipasta, chilisauce eller stødt chili
Frisk koriander

Tilbehør

2-3 tortillaer
Grøn salat og tomater

Sådan gør du

  1. Brun kødet i en gryde og tilsæt finthakket løg og hvidløg. Lad det stege nogle minutter.
  2. Tilsæt hakkede tomater og krydderier. Lad saucen koge ved svag varme i 15 minutter.
  3. Tilsæt de afdryppede bønner. Kog retten godt igennem, smag til med salt, peber og chili.
  4. Drys med korianderblade.
  5. Varm tortillaer.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Retten med 6% fedt i det hakkede kød

Protein 30%
Kulhydrat 51%
Fedt 19%
2485 kJ - 590 kcal

Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 27%
Kulhydrat 48%
Fedt 25%
2685 kJ - 640 kcal

Ca. 425 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo