Tilberedningstid
Ca. 40 minutter
Det skal du bruge
5 personer
Tomatsuppe
3 løg
2 fed hvidløg
2 tsk rapsolie
1 dl røde linser, 70 g
1 dåse koncentreret tomatpuré, 140 g
3 dåser flåede tomater a 400 g eller 1½ kg friske, modne tomater
6 dl vand
1 grøntsagsbouillonterning
2 dl madlavningsfløde, 8%
frisk basilikum
frisk oregano
salt
peber
Kød
150 g minutstrimler, skinkestrimler af gris, 1x1 cm
2 tsk rapsolie
Tilbehør
200 g fuldkornsrugbrød
Sådan gør du
Suppe
- Pil løg og skær dem i tern
- Pil hvidløg og hak eller riv det
- Varm olie i en stor gryde ved middel varme
- Steg løg og hvidløg 3-4 minutter til de er blevet bløde
- Tilsæt linser og tomatpuré og rør rundt
- Tilsæt flåede tomater og vand
- Smuldr bouillonterningen i suppen og rør rundt
- Læg låg på og lad suppe simre 25-30 minutter
Minutstrimler
- Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber
- Varm olie på en pande ved høj varme. Det skal syde, når kødet rammer panden
- Læg strimlerne på panden i ét lag – ingen oven på hinanden
- Lad kødet blive brunt, før det vendes
- Steg kødet på alle sider – samlet stegetid 3-4 minutter
- Tag kødet af
- Skyl og hak basilikum og oregano, gem lidt til pynt
- Blend suppen med en stavblender
- Tilsæt madlavningsfløde og kog suppen op et par minutter
- Smag til med sukker, salt, peber og hakkede krydderurter
- Top med minutstrimler og hakket basilikum ved servering og giv brød til
Tips
- Tørret basilikum og oregano kan anvendes i stedet for frisk
Energifordeling
Nu hedder det minutstrimler fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkestrimler fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 580 g af retten):
Energi: 1479 kJ (352 kcal)
protein: 19 g
kulhydrat: 42 g
kostfibre: 9 g
fedt: 10 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 255 kJ (61 kcal)
protein: 3 g
kulhydrat: 7 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g
Kødfaktor 15-50 g kød pr. person