Tomatsuppe med minutstrimler

Mættende, nem og cremet tomatsuppe med linser og minutstrimler. Her kombineres linser, fuldkorn og en lille mængde kød på ca. 30 gram pr person, der er med til at optimere optagelsen af zink og jern fra planterne. Det er kødfaktor og sund fornuft.

Af Puk Maia Holm-Søndergaard, Hanne Castenschiold | Hele året | Hovedretter, Kødfaktor | Hverdag


Tomatsuppe med minutstrimler

Tilberedningstid

Ca. 40 minutter

Det skal du bruge

5 personer

Tomatsuppe
3 løg

2 fed hvidløg

2 tsk rapsolie

1 dl røde linser, 70 g

1 dåse koncentreret tomatpuré, 140 g

3 dåser flåede tomater a 400 g eller 1½ kg friske, modne tomater

6 dl vand

1 grøntsagsbouillonterning

2 dl madlavningsfløde, 8%

frisk basilikum

frisk oregano

salt

peber

Kød 
150 g minutstrimler, skinkestrimler af gris, 1x1 cm

2 tsk rapsolie

Tilbehør

200 g fuldkornsrugbrød

Sådan gør du

Suppe

  1. Pil løg og skær dem i tern
  2. Pil hvidløg og hak eller riv det
  3. Varm olie i en stor gryde ved middel varme
  4. Steg løg og hvidløg 3-4 minutter til de er blevet bløde
  5. Tilsæt linser og tomatpuré og rør rundt
  6. Tilsæt flåede tomater og vand
  7. Smuldr bouillonterningen i suppen og rør rundt
  8. Læg låg på og lad suppe simre 25-30 minutter

Minutstrimler

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber
  2. Varm olie på en pande ved høj varme. Det skal syde, når kødet rammer panden
  3. Læg strimlerne på panden i ét lag – ingen oven på hinanden
  4. Lad kødet blive brunt, før det vendes 
  5. Steg kødet på alle sider – samlet stegetid 3-4 minutter
  6. Tag kødet af  

 

  1. Skyl og hak basilikum og oregano, gem lidt til pynt
  2. Blend suppen med en stavblender
  3. Tilsæt madlavningsfløde og kog suppen op et par minutter
  4. Smag til med sukker, salt, peber og hakkede krydderurter 
  5. Top med minutstrimler og hakket basilikum ved servering og giv brød til

Tips

  • Tørret basilikum og oregano kan anvendes i stedet for frisk

Energifordeling

Nu hedder det minutstrimler fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkestrimler fra svin.


Næringsindhold pr. person  (ca. 580 g af retten): 

Energi: 1479 kJ (352 kcal)

protein: 19 g

kulhydrat: 42 g

kostfibre: 9 g

fedt: 10 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 255 kJ (61 kcal)

protein: 3 g

kulhydrat: 7 g

kostfibre: 2 g

fedt: 2 g

 


Kødfaktor 15-50 g kød pr. person