Tomatglaseret longrib med bagte græskar

Tomatglaseret longrib med bagte græskar

Af Betina Repstock | Efterår, Vinter | Hovedretter | Weekend, Fest, Gæster


Tomatglaseret longrib med bagte græskar

Tilberedningstid

Ca. 2½ time

Det skal du bruge

4 personer

2 longrib, 600 g, tværreb, tykkam eller bryst skåret i firkanter

Lage
1 dåse hakkede tomater, 400 g
1 lille dåse koncentreret tomatpuré, 70 g
2 fed hvidløg
2 spsk engelsk sauce
3 spsk brun farin
2 dl æblemost
2 tsk sellerisalt
Lidt rosmarin

1 rødløg
1 spsk æbleeddike
1 tsk olie
1 tsk honning
100 g syltede agurker

1 butternut squash eller et hokkaido græskar, 300 g
800 g kartofler
1 tsk olie

Sådan gør du

Skær det værste fedt fra kødet og læg det i et dybt fad.
Pil og hak hvidløg og rør alle ingredienser til lagen sammen og hæld den over kødet.
Tænd ovnen på 160 grader og steg i 1 ½ til 2 timer til kødet er mørt, og tomatsaucen er dampet ind til det halve.
Pil rødløget og skær det i tynde skiver eller både. Vend det med æbleeddike og olie og smag til med lidt honning.
Hak agurkerne groft og vend dem i løgene.
Skrub squash eller græskar rene, skrab kernerne ud og skær dem i grove tern.
Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Vend kartofler og squash i olie og salt.
Læg dem på bagepapir og bag dem i ovnen sammen med kødet den sidste halve time.
Når squashene er møre og ved servering vendes alt dette sammen og serveres til de varme tomatglaserede longribs.

Tips

  • Der kan også serveres ris til retten.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 23 %
Kulhydrat 41 %
Fedt 36 %
2690 kJ – 645 kcal