Tilberedningstid
Ca. 2½ time
Det skal du bruge
4 personer
2 longrib, 600 g, tværreb, tykkam eller bryst skåret i firkanter
Lage
1 dåse hakkede tomater, 400 g
1 lille dåse koncentreret tomatpuré, 70 g
2 fed hvidløg
2 spsk engelsk sauce
3 spsk brun farin
2 dl æblemost
2 tsk sellerisalt
Lidt rosmarin
1 rødløg
1 spsk æbleeddike
1 tsk olie
1 tsk honning
100 g syltede agurker
1 butternut squash eller et hokkaido græskar, 300 g
800 g kartofler
1 tsk olie
Sådan gør du
Skær det værste fedt fra kødet og læg det i et dybt fad.
Pil og hak hvidløg og rør alle ingredienser til lagen sammen og hæld den over kødet.
Tænd ovnen på 160 grader og steg i 1 ½ til 2 timer til kødet er mørt, og tomatsaucen er dampet ind til det halve.
Pil rødløget og skær det i tynde skiver eller både. Vend det med æbleeddike og olie og smag til med lidt honning.
Hak agurkerne groft og vend dem i løgene.
Skrub squash eller græskar rene, skrab kernerne ud og skær dem i grove tern.
Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Vend kartofler og squash i olie og salt.
Læg dem på bagepapir og bag dem i ovnen sammen med kødet den sidste halve time.
Når squashene er møre og ved servering vendes alt dette sammen og serveres til de varme tomatglaserede longribs.
Tips
- Der kan også serveres ris til retten.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 23 %
Kulhydrat 41 %
Fedt 36 %
2690 kJ – 645 kcal