Tomat-feta og bagte gulerødder med sprød gris

Tomat-feta og bagte gulerødder med sprød gris

Af Casper Sobczyk | Hele året | Hovedretter | Hverdag


Tomatfeta og bagte gulerødder med sprød gris

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

Urtebrød
1 dl vand
1 dl letmælk
¼ pakke gær
¼ tsk sukker
¼ tsk salt
40 g durummel
225 g tipo mel eller hvedemel
Et par kviste frisk timian og rosmarin
Olivenolie

Tomat-feta
500 g tomater gerne cherrytomater
3 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
200 g fetaost
3 kviste frisk timian eller 1 spsk tørret
Salt og peber

Bagte gulerødder
600 g gulerødder
50 g ristede boghvede kerner eller andre kerner
1 bakke karse, 20 g
1 spsk olivenolie
Salt og peber

Kødet
600 g hakket gris og kalv, 8-12 % fedt
1 bundt salvie, 30 g
2 fed hvidløg
1 tsk salt og lidt peber
1 æg
1 dl panko-rasp, 45 g
1 dl mel
1 spsk olie

 

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 250 grader.
  2. Rør gær ud i vand og mælk.
  3. Rør lidt mel, salt, sukker, timian og rosmarin i gærblandingen.
  4. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og rør til dejen er smidig.
  5. Lad dejen hæve 15 minutter.
  6. Del dejen i 4 stykker og rul dem ud til store boller.
  7. Lad dem hæve 15 minutter.
  8. Bag ved 250 gader i 10-12 minutter.
  9. Skyl tomater og pres hvidløg.
  10. Kom tomater i et ovnfast fad.
  11. Vend tomater i hvidløg og olie.
  12. Drys med smuldret feta, timian, salt og peber.
  13. Bag ved 200 grader i ca. 30 minutter.
  14. Vask eller skræl gulerødder.
  15. Kom dem i et ovnfast fad.
  16. Vend dem i olie og drys med salt og peber.
  17. Bag ved 200 grader i ca. 25 minutter, der må gerne være bid i dem (se tip).
  18. Vend de færdige gulerødder med klippet karse og ristede kerner.
  19. Skyl og hak salvie og pres hvidløg.
  20. Rør det i kødet sammen med salt og peber.
  21. Form 8 kugler.
  22. Pisk ægget let sammen i en skål.
  23. Kom melet i en anden skål og panko-rasp i en tredje skål.
  24. Vend kuglerne først i mel så i æg til sidst i panko-rasp.
  25. Varm olie på en pande ved god varme.
  26. Steg kuglerne på alle sider til de er gyldne og sprøde, 7-8 minutter i alt.

 

Tips

  • Giv evt. gulerødderne kort under grillen til de får en flot brun farve.

Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 25%
Kulhydrat 37%
Fedt 38%
3754 kJ - 897 kcal