Toast med svampe, rå asparges og skiver af kotelet

En enkel toast med meget smag og serveret på en helt ny måde. Spis den varme sandwich med det samme, når osten er smeltet.

Af Mikkel Karstad | Forår | Hovedretter | Hverdag


Toast med svampe, rå asparges og skiver af kotelet

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

Koteletter
2 minutkoteletter, 150 g
10 kviste frisk timian
Salt og friskkværnet peber
1 spsk olie

Svampe
250 g blandede svampe (f.eks. champignon, østershatte, bøgehatte)
1 spsk smagsneutral olie
½ usprøjtet citron

Salat
1 radicchiosalat
1 hjertesalat
½ bundt bredbladet persille

Toast
4 fladbrød (alternativt 8 skiver brød)
4 spsk sennep
16 grønne asparges
50 g parmesan ost eller anden fast gul ost

Sådan gør du

  1. Dup koteletter med køkkenrulle, krydr med finthakket timian, salt og friskkværnet peber. Lad dem hvile, mens svampene tilberedes.
  2. Rens svampe og del dem i stykker på ca. 2×2 cm. Dup dem tørre med køkkenrulle.
  3. Skyl salaten og persillen og læg det i et rent viskestykke til tørre.
  4. Varm en pande til høj varme med 1 spsk olie.
  5. Steg svampe heri 3-5 min, til de falder lidt sammen og får farve. Skru ned til middel varme, når svampene har fået stegeskorpe. Krydr med salt og friskkværnet peber, citronsaft og fintrevet citronskal fra ½ citron. Tag svampene af panden.
  6. Varm panden op igen til høj varme med 1 spsk olie.
  7. Steg koteletterne, først med fedtkanten nedad, så den bliver sprød og gylden.
  8. Brun koteletterne 1 minut på hver side ved høj varme, skru ned til middel varme. Steg yderligere ca. 4 minutter på hver side, så de får en flot gylden stegeskorpe og samtidig er saftige i midten.
  9. Tag koteletterne af panden og lad dem hvile i 4-5 minutter, inden de skæres i tynde skiver.
  10. Pluk den nu tørre salat og persille i mindre stykker og læg i en skål.
  11. Knæk rod-enden af og skyl og tør asparges.
  12. Snit asparges i skiver lidt på skrå for længere, tynde skiver.
  13. Smør 2 fladbrød med sennep og læg tynde skiver af kotelet ovenpå.
  14. Fordel svampe og asparges-snitter ud over skiverne af kotelet.
  15. Riv et godt lag parmesan på toppen, krydr med friskkværnet peber.
  16. Læg de to andre fladbrød ovenpå og giv et lille tryk, så du får en sammenhængende sandwich.
  17. Kom sandwich i en varm toaster/panini-grill og toast/grill fladbrød i 2-3 minutter, så de får flot grillet ydre og er gennemvarme.
  18. Halver sandwichen og server med salat til.

 

Tips

Energifordeling

Nu hedder det minutkotelet fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 395 g af retten): 

Energi: 1855 kJ (442 kcal)

protein: 32 g

kulhydrat: 41 g

kostfibre: 15 g

fedt: 14 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 468 kJ (111 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 4 g

fedt: 3 g