Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
Koteletter
2 minutkoteletter, 150 g
10 kviste frisk timian
Salt og friskkværnet peber
1 spsk olie
Svampe
250 g blandede svampe (f.eks. champignon, østershatte, bøgehatte)
1 spsk smagsneutral olie
½ usprøjtet citron
Salat
1 radicchiosalat
1 hjertesalat
½ bundt bredbladet persille
Toast
4 fladbrød (alternativt 8 skiver brød)
4 spsk sennep
16 grønne asparges
50 g parmesan ost eller anden fast gul ost
Sådan gør du
- Dup koteletter med køkkenrulle, krydr med finthakket timian, salt og friskkværnet peber. Lad dem hvile, mens svampene tilberedes.
- Rens svampe og del dem i stykker på ca. 2×2 cm. Dup dem tørre med køkkenrulle.
- Skyl salaten og persillen og læg det i et rent viskestykke til tørre.
- Varm en pande til høj varme med 1 spsk olie.
- Steg svampe heri 3-5 min, til de falder lidt sammen og får farve. Skru ned til middel varme, når svampene har fået stegeskorpe. Krydr med salt og friskkværnet peber, citronsaft og fintrevet citronskal fra ½ citron. Tag svampene af panden.
- Varm panden op igen til høj varme med 1 spsk olie.
- Steg koteletterne, først med fedtkanten nedad, så den bliver sprød og gylden.
- Brun koteletterne 1 minut på hver side ved høj varme, skru ned til middel varme. Steg yderligere ca. 4 minutter på hver side, så de får en flot gylden stegeskorpe og samtidig er saftige i midten.
- Tag koteletterne af panden og lad dem hvile i 4-5 minutter, inden de skæres i tynde skiver.
- Pluk den nu tørre salat og persille i mindre stykker og læg i en skål.
- Knæk rod-enden af og skyl og tør asparges.
- Snit asparges i skiver lidt på skrå for længere, tynde skiver.
- Smør 2 fladbrød med sennep og læg tynde skiver af kotelet ovenpå.
- Fordel svampe og asparges-snitter ud over skiverne af kotelet.
- Riv et godt lag parmesan på toppen, krydr med friskkværnet peber.
- Læg de to andre fladbrød ovenpå og giv et lille tryk, så du får en sammenhængende sandwich.
- Kom sandwich i en varm toaster/panini-grill og toast/grill fladbrød i 2-3 minutter, så de får flot grillet ydre og er gennemvarme.
- Halver sandwichen og server med salat til.
Tips
- Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.
Energifordeling
Nu hedder det minutkotelet fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet.
Næringsindhold pr. person (ca. 395 g af retten):
Energi: 1855 kJ (442 kcal)
protein: 32 g
kulhydrat: 41 g
kostfibre: 15 g
fedt: 14 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 468 kJ (111 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 4 g
fedt: 3 g