Timiansaltet mørbrad med rødbedesalat

Lækker timiansaltet mørbrad med rødbedesalat. Kan serveres som pålæg eller som en ret med salat og kogte kartofler eller brød til.

Af KBH Madhus | Efterår | Hovedretter | Hverdag, Weekend


Timiansaltet mørbrad med rødbedesalat

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter over op til 1 dag

Det skal du bruge

4 personer

400 g mørbrad fra gris
4 stilke timian
2 spsk salt
1 tsk sukker
¼ l æblemost

Rødbedesalat:
400 g rødbeder
2 æbler
¼ dl blomme- eller æbleeddike
1 spsk honning
½ spsk rapsolie
1½ spsk grovkornet sennep
½ dl creme fraiche 38 %
Frisk peberrod efter smag
Salt og peber

Sådan gør du

Skær sølvsenen af mørbraden.
Blend timian med salt, sukker og gnid mørbraden i krydderblandingen.
Lad kødet trække nogle timer og gerne natten over på køl.
Dup mørbraden tør inden den brunes i lidt olie på en varm pande, 1 minut på 4 sider.
Hæld herefter mosten ved, så kødet er nogenlunde dækket.
Lad det simre ved lav varme i 20-30 minutter afhængig af tykkelsen på mørbraden.
Server kødet i skiver enten lunt eller afkølet.

Skræl æbler og rødbeder og skær dem i små stykker på cirka 1x1x1 cm.
Kom rødbede og æble i en gryde med eddike, honning, rapsolie og sukker.
Bring det i kog og lad det simre i 10-15 minutter til lagen tykner, idet æblerne koges lidt ud. Tag gryden af blusset.
Vend sennep og cremefraiche sammen med rødbede og æble og riv peberrod over med et fint rivejern eller skrab peberroden med den skarpe side af en kniv.

Serveres som pålæg eller som en ret med salat og kogte kartofler eller brød til.

Energifordeling

Nu hedder det mørbrad afpudset af mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad afpudset af svinemørbrad fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 370 g af retten): 

Energi: 1385 kJ (330 kcal)

protein: 25 g

kulhydrat: 33 g

kostfibre: 6 g

fedt:10 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 373 kJ (89 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g