Tilberedningstid
Ca. 40 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Timian-koteletter
4 minutkoteletter, 2 cm tykke, ca. 125 g
5 kviste timian
¼ tsk salt
Peber
2 tsk olie, fx olivenolie
Blomkålsgratin
1 blomkål, ca. 500 g
½ tsk olie, fx olivenolie
30 g parmesan
1 citron, usprøjtet
4 æg
1 dl yoghurt natural 2%
1 dl letmælk
2 knivspidse revet muskatnød
½ tsk salt
Peber
2 skiver daggammelt brød, 100 g i alt
Topping
1 bundt bredbladet persille
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skyl og hak timian. Dup koteletter tørre med køkkenrulle. Krydr med timian, salt og peber. Lad dem stå lidt.
- Del blomkål i små stykker på ca. 2x2 cm. Brug det hele – også stokken. Skyl blomkålsstykkerne i koldt vand og afdryp grundigt.
- Smør et ildfast fad med olie og fordel blomkål i fadet.
- Riv parmesanost. Skyl citron og riv skallen.
- Pisk æg, yoghurt, mælk, halvdelen af parmesanen, revet citronskal, revet muskat, salt og peber sammen til en æggemasse.
- Skær brød i tern og kom op i fadet til blomkålen. Hæld æggemassen ud over og vend det hele godt rundt. Drys den sidste halvdel parmesan på toppen.
- Sæt fadet i ovnen og bag i 20-25 minutter. Gratinen er færdig, når æggemassen har sat sig og blomkål og brød er bagt gyldent og sprødt.
- Skyl og hak persille.
- Varm olie på en pande ved god varme til den er varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer på panden. Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige – de skal have 2½-3 minutter på hver side. Så får de en flot stegeskorpe og er stadig saftige i midten.
- Drys persille over blomkålsgratinen når den er bagt færdig og server med timian-koteletter.
Tips
- Hvis dine koteletter er 1½ cm tykke skal du først brune dem 1 minut på hver side og så stege dem 1½-2 minutter på hver side ved middel varme.
- I stedet for blomkål kan du lave gratinen med jordskokker, broccoli, spidskål eller savoykål.
- Du kan også servere en grøn salat sammen med retten.
- Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.
Energifordeling
Nu hedder det minutkotelet af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant af svinekam fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 440 g af retten):
Energi: 2089 kJ (497 kcal)
protein: 40 g
kulhydrat: 21 g
kostfibre: 8 g
fedt: 27 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 476 kJ (113 kcal)
protein: 9 g
kulhydrat: 5 g
kostfibre: 2 g
fedt: 6 g