Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
8 personer som snack, forret eller buffet
250 g hakket svinekød
100 g rejer
2 fed
hvidløg
2 forårsløg
1 æg
1-1½ tsk chilipasta, fx Sambal Oelek
3-4
spsk fishsauce
frisk koriander
8-10 skiver toastbrød
½ - 1 dl
olie
Pynt
Evt. ristede sesamfrø og
korianderblade
Sådan gør du
Rør kødet med grofthakkede rejer, finthakket hvidløg,
fintsnittet forårsløg, æg, chilipasta, fishsauce og 2 spsk hakkede koriander.
Rør til det får konsistens som fars - jo mere man rører, jo mere fast bliver
farsen.
Smør farsen i et jævnt lag på toastbrødene - helt ud til
kanten.
Lad olien blive varm på en stor pande ved god varme. Læg brødskiverne
på panden med kødsiden nedad. Steg 3-4 minutter til farsen er gennemstegt. Skru
evt. op for varmen. Vend skiverne og steg dem et øjeblik på den anden side. Tag
skiverne op og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Skær hver skive i fire
trekanter. Drys evt. med ristede sesamfrø og korianderblade og server
straks.
Tips
- Skær evt. skorpen af toastbrødene.
- Rør 1-2 spsk ristede sesamfrø i farsen.
- Udelad evt. koriander.
- Det er vigtigt, at olien er godt varm, når brødsiden steges hurtigt i olien. Det skal blive sprødt og ikke blødt og fedtet.
Energifordeling
Er under udarbejdelse.