Thaitoast med hakket svinekød og rejer

Thaitoast med hakket svinekød og rejer

Af Carsten Kyster | Hele året | Forretter, Buffet | Gæster, Hverdag, Weekend, Fest


Thaitoast med hakket svinekød og rejer

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

8 personer som snack, forret eller buffet

250 g hakket svinekød
100 g rejer
2 fed hvidløg
2 forårsløg
1 æg
1-1½ tsk chilipasta, fx Sambal Oelek
3-4 spsk fishsauce
frisk koriander
8-10 skiver toastbrød
½ - 1 dl olie

Pynt
Evt. ristede sesamfrø og korianderblade

Sådan gør du

Rør kødet med grofthakkede rejer, finthakket hvidløg, fintsnittet forårsløg, æg, chilipasta, fishsauce og 2 spsk hakkede koriander. Rør til det får konsistens som fars - jo mere man rører, jo mere fast bliver farsen.
Smør farsen i et jævnt lag på toastbrødene - helt ud til kanten.
Lad olien blive varm på en stor pande ved god varme. Læg brødskiverne på panden med kødsiden nedad. Steg 3-4 minutter til farsen er gennemstegt. Skru evt. op for varmen. Vend skiverne og steg dem et øjeblik på den anden side. Tag skiverne op og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Skær hver skive i fire trekanter. Drys evt. med ristede sesamfrø og korianderblade og server straks.

Tips

  • Skær evt. skorpen af toastbrødene.
  • Rør 1-2 spsk ristede sesamfrø i farsen.
  • Udelad evt. koriander.
  • Det er vigtigt, at olien er godt varm, når brødsiden steges hurtigt i olien. Det skal blive sprødt og ikke blødt og fedtet.

Energifordeling

Er under udarbejdelse.