Tilberedningstid
Ca. 15 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g hakket grisekød eller kyllingekød, ca. 10% fedt
1 tsk olie
2-3 fed hvidløg
2-3 spsk sød chilisovs
1 knivspids tørret, knust chili
1-2 lime, 3-4 spsk limesaft
2-3 spsk sojasauce eller fiskesovs
Evt. 1 tsk sukker
100 g ærter, frosne
1 hjertesalat eller anden sprød salat
Purløg eller korianderblade
Tilbehør
Sojasauce
1 lime
2 stk brød a 35 g
Sådan gør du
Opvarm olien i en wok, sauterpande eller stor pande og steg finthakket hvidløg et øjeblik heri. De må ikke blive mørke, for så er de bitre. Tilsæt kødet, vend jævnligt til det har skiftet farve. Lad det stege ca. 3 minutter, tilsæt chilisovs og tørret chili. Tilsæt og smag til med limesaft, sojasauce og evt. sukker, lad kødet stege yderligere 2 minutter. Kom kødet på en tallerken og stil det til side.
Hæld kogende vand over ærterne eller kog dem et par minutter. Kom dem i en si og hæld koldt vand over.
Skær den skyllede salat i strimler og bland kød og ærter i.
Pynt med skyllet og klippet purløg og limebåde.
Tips
- Retten kan også spises kold. Lav retten til to dage evt. til madpakken næste dag. Stil straks den portion, som skal gemmes, i køleskabet.
- Retten kan laves med hakket kød med en lavere fedtprocent, hvilket selvfølgelig vil give en mere mager ret.
- Salaten kan også laves med andre grøntsager, fx gulerødder, spidskål eller bønner.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 400 g af retten) med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 1507 kJ (359 kcal)
protein: 35 g
kulhydrat: 26 g
kostfibre: 8 g
fedt: 12 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 369 kJ (88 kcal)
protein: 9 g
kulhydrat: 7 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g
Næringsindhold pr. person (ca. 400 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 1670 kJ (398 kcal)
protein: 33 g
kulhydrat: 26 g
kostfibre: 8 g
fedt 17 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 409 kJ (97 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g