Thaimarinerede agurker med rejer

Thaimarinerede agurker med rejer

Af Christine Bille Nielsen | Forår, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Thaimarinerede agurker med rejer

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

2 agurker
1 frisk rød chili
2 fed hvidløg
Saft af 4 limefrugter (1 dl)
2 spsk fiskesauce
2 spsk sukker
1 spsk rapsolie
350 g store rejer uden skal
1 håndfuld koriander

Tilbehør

Kogte jasminris (4 dl rå ris)
1 bundt forårsløg
1 bundt asparges, grønne 500 g

Sådan gør du

Skræl agurkerne og skær dem i kvarte på langs. Skær kernerne væk. Skær agurkerne i trekantede stykker.

Flæk chilien, fjern kernerne og hak den fint. Skær hvidløgene i tynde skiver.

Rør en marinade af limesaft, fiskesauce, sukker, chili og hvidløg. Vend agurkerne i marinaden.

Tør rejerne med køkkenrulle og steg dem i olien på en pande ved middelhøj varme, ca. 3 minutter på hver side. Vend rejerne med agurkerne og lad dem trække mens tilbehøret gøres klar. Vend dem rundt i marinaden fra tid til anden.


Tilbehør
Kog risene som angivet på pakken. Skyl forårsløgene, skær dem i tynde ringe og drys over de kogte ris.

Knæk enderne af aspargesene og kog dem i letsaltet vand i 4 minutter.


Server aspargesene til de marinerede agurker og rejer og brug marinaden til at dryppe over risene.

Energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 22%
Kulhydrat 67%
Fedt 11%
2000 kJ – 500 kcal