Thailandske stegte ris med æg og rejer

Lynhurtig aftensmad, der er krydret, sund og mættende. Brug, hvad du har i køleskabet. Vi har brugt ris, æg og rejer smagt til med karry, chilisauce og soja. Vend det hele i en dyb pande, og voila, så er maden klar.

Thailandske stegte ris med æg og rejer

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

4 personer

3 dl ris – gerne naturris
5 forårsløg
2 spsk olie
2 tsk karry
6 æg
1 tsk sambal oelek
3 spsk sojasauce – gerne halvdelen som oystersauce
evt. salt og peber
200 g fine ærter
200 g rejer
Evt. koriander og lime

Tilbehør

4 gulerødder
4 store blommer

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Kog risene.

Skær forårsløgene i ringe og svits dem i olie i en dyb pande. Tilsæt karry og svits det. Kom risene i og svits dem 4-5 minutter. Vend hele tiden rundt i dem. Pisk æggene sammen og vend dem i. Steg mens der hele tiden vendes rundt i retten, så æggene fordeler sig i risene. Kom ærterne i og varm dem igennem. Smag til med sambal oelek, sojasauce, evt. oystersauce og evt. salt og peber.

Pynt retten med rejer, evt. koriander og limebåde.

Tips

  • En rest kogte ris kan bruges i stedet for nykogte ris.
  • I stedet for rejer kan bruges skinke i tern eller skiver.
  • Brug retten uden rejer som tilbehør til kylling eller fisk.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 20%
Kulhydrat 51% 
Fedt 29%
2280 kJ – 550 kcal

Ca. 225 g frugt og grønt pr. person.

6 om dagen logo

Sund hverdagsmad