Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 medaljoner af filet fra gris, 2½ cm tykke, à ca. 100g
2 tsk olie, fx rapsolie
Karrysauce
1 tsk olie. fx rapsolie
1 spsk thailandsk gul karrypasta
2 dl kokosmælk, 6-8% fedt
1-2 spsk fishsauce eller sojasauce
1 spsk sukker
Stegte grøntsager
1 lille gul squash
1 lille grøn squash
1 rød peberfrugt
1 fed hvidløg
1 tsk frisk ingefær
1 tsk olie, fx rapsolie
Pynt
Frisk basilikum eller persille
Tilbehør
2 dl fuldkornsris, evt. pyntet med sesam og forårsløg.
Sådan gør du
Tilbehør
- Kog fuldkornsrisene.
Karrysauce
- Til karrysaucen varmes olien i en wok eller på en pande.
- Svits karrypastaen i olien.
- Tilsæt kokosmælk og lad det koge igennem.
- Smag til med fishsauce, sukker og evt. salt.
Stegte grøntsager
- Skær squashene i tynde strimler med en kartoffelskræller.
- Skær peberfrugten i strimler.
- Svits finthakket hvidløg og ingefær på en pande med olie og tilsæt peberfrugt.
- Steg 5 minutter.
- Vend squashene i, steg videre under omrøring i ca. 2 minutter og smag til med salt og peber.
Kødet
- Dup medaljonerne tørre med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber.
- Varm olien på en pande ved god varme.
- Brun kødet 1 minut på hver side.
- Skru ned til middel varme og lad medaljonerne stege færdige ca. 2 minutter på hver side.
Pynt
- Frisk basilikum eller persille.
Tips
- Minutkoteletter eller schnitzler af inderlår kan bruges i stedet for medaljoner.
- Medaljonerne kan steges lidt kortere tid, hvis de ønskes svagt rosa indeni.
- Resten af kokosmælken kan gemmes i køleskab i et par dage eller den kan fryses ned til senere brug.
- Husk at ryste dåsen med kokosmælk godt før den åbnes, så kokosmælken bliver ensartet.
- Thailandsk gul karrypasta fås i supermarkeder og asiatiske butikker.
- Hvis der bruges kokosmælk 18-20% fedt er energiindholdet 2930 kJ - 700 kcal og fedtenergiprocenten er 34.
- Nu hedder det medaljon af filet fra gris. Tidligere hed udskæringen medaljon af svinefilet fra svin.
- Nu hedder det schnitzel fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.
- Nu hedder det minutkotelet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekotelet fra svin.
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 1100 g af retten):
Energi: 3555 kJ (846 kcal)
Protein: 39 g
Kulhydrat: 88 g
Kostfibre: 9 g
Fedt: 37 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 323 kJ (77 kcal)
Protein: 4 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 3 g