Thailandsk salat med minutstrimler

Thailandsk salat med minutstrimler

Af Christine Bille Nielsen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter, 6 om dagen


Thailandsk salat med wokstrimler

Tilberedningstid

Ca. 55 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g minutstrimler af inderlår fra gris, ½ x ½ x ca. 8 cm
Salt og peber
1 spsk olie
1 citrongræs
2 cm frisk ingefær
1 rød chili
1 fed hvidløg
2 lime
2 spsk fiskesauce
400 g tomater
1 agurk
1 bundt forårsløg
½ salathoved, ca. 150 g
1 lille bundt friske koriander eller 4 stilke mynte

Tilbehør

2½ dl ris

Sådan gør du

Kog risene.
Pil de yderste blade af citrongræsset. Skær bunden af og snit den nederste halvdel meget fint, kasser resten. Skræl ingefæren og hak den fint.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Skær evt. kødstrimlerne i 2-3 stykker. Krydr med salt og peber. Lad halvdelen af olien blive godt varm i en wok/pande ved kraftig varme. Brun halvdelen af kødet på alle sider- samlet stegetid 1-1½ minut. Læg kødet på en tallerken. Tilsæt resten af olien og brun resten af kødet på samme måde.
Kom resten af kødet på panden. Tilsæt citrongræs og ingefær og svits et halvt minut. Tag kød og krydderierne af panden og afkøl det.
Skær chilien igennem på langs og fjern kernerne. Hak chilien og hvidløget fint. Pres saften af limefrugterne og rør saften med fiskesauce, chili og hvidløg.
Skær tomaterne i både. Flæk agurken og skær den i skiver. Skær forårsløgene i tynde skiver.
Bland det stegte kød, tomater, agurk og løg grundigt sammen med limedressingen. Snit salaten og læg den i bunden af et fad. Fordel kød og grøntsager herpå. Drys med friske koriander- eller mynteblade.

Tips

  • Andre løg kan bruges i stedet for forårsløg.
  • Fiskesauce kan købes i velassorterede supermarkeder og asiatiske købmænd. Fiskesauce lugter og smager meget specielt. Den bruges til at salte thai salater eller gryderetter med og giver retterne den helt originale thai-smag. Hvis du ikke kan skaffe fiskesauce, kan du i denne opskrift bruge sojasauce i stedet for.

Energifordeling

Nu hedder det minutstrimler af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkestrimler af skinke fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 705 g af retten): 

Energi: 1756 kJ (418 kcal)

protein: 35 g

kulhydrat: 48 g

kostfibre: 7 g

fedt: 8 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 248 kJ (59 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 7 g

kostfibre: 1 g

fedt: 1 g

 

Ca. 250 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo