Tilberedningstid
Ca. 55 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket grisekød
Salt og peber
1 citrongræs
2 cm frisk ingefær
1 rød chili
1 fed hvidløg
2 lime
2 spsk fiskesauce
400 g tomater
1 agurk
1 bundt forårsløg
½ salathoved, ca. 150 g
1 lille bundt friske koriander eller 4 stilke mynte
Tilbehør
3 dl ris
Sådan gør du
Pil de yderste blade af citrongræsset. Skær bunden af
og snit den nederste halvdel meget fint, kasser resten. Skræl ingefæren og hak
den fint.
Svits eller brun kødet til det "skiller" og er gennemstegt. Tilsæt
citrongræs og ingefær og svits et halvt minut. Tag kødet af panden og afkøl
det.
Skær chilien igennem på langs og fjern kernerne. Hak chilien og
hvidløget fint. Pres saften af limefrugterne og rør saften med fiskesauce, chili
og hvidløg.
Skær tomaterne i halve eller både afhængig af størrelsen. Flæk
agurken og skær den i skiver. Skær løget i tynde både.
Bland det stegte kød,
tomater, agurk og løg grundigt sammen med limedressingen. Snit salaten og læg
den i bunden af et fad. Fordel kød og grøntsager herpå. Drys med friske
koriander- eller mynteblade.
Kog risene.
Tips
- Fiskesauce kan købes i velassorterede supermarkeder og asiatiske købmænd. Fiskesauce lugter og smager meget specielt. Den bruges til at salte thai salater eller gryderetter med og giver retterne den helt originale thai-smag. Hvis du ikke kan skaffe fiskesauce, kan du i denne opskrift bruge sojasauce i stedet for.
- Andre løg kan bruges i stedet for forårsløg.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 735 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 1936 kJ (461 kcal)
protein: 35 g
kulhydrat: 54 g
kostfibre: 7 g
fedt: 10 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 264 kJ (63 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 7 g
kostfibre: 1 g
fedt: 1 g
Næringsindhold pr. person (ca. 735 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 2098 kJ (500 kcal)
protein: 33 g
kulhydrat: 54 g
kostfibre: 7 g
fedt: 16 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 286 kJ (68 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 7 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g
Ca. 225 g frugt og grønt pr. person