Thailandsk risnudelsalat med hakket grisekød

Thailandsk risnudelsalat med hakket grisekød

Af Hanne Holm | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, 6 om dagen


Thailandsk risnudelsalat med hakket svinekød

Tilberedningstid

Ca. 25 minutter

Det skal du bruge

3 personer

150 g risnudler
2 fed hvidløg
1-2 porrer, 300 g
3 gulerødder, 225 g
4-6 stilke blegselleri
evt. 1 frisk chili
300 g hakket grisekød 
4-6 spsk sød chilisauce
2 lime
½-1 tsk sukker
3-4 spsk fiskesovs
½ bakke friske koriander-, mynte- og/eller basilikumblade

Tilbehør

3 spsk peanuts
½-1 dl sød eller stærk chilisauce

Sådan gør du

Kog letsaltet vand i en bred gryde. Læg nudlerne i vandet. Sluk for gryden, sæt den til side, læg låg på og lad nudlerne stå ca. 5 minutter til de er møre. Hæld dem i en si, og skyl dem under koldt vand. Stil dem til side i en stor skål.

Klargør grøntsagerne: Hak hvidløg fint, skær porren i tynde skrå skiver, Skær gulerødder og blegselleri i tændstik tynde stave, fjern kerner og mellemvægge på chilien og hak den fint.

Lad en wok, sautérpande eller en dyb pande blive varm. Tilsæt kødet og vend det, til det skiller og ændrer farve. Tilsæt hvidløg og porrer og steg nogle minutter ved stærk varme. Kom gulerødder og blegselleri i under omrøring og dernæst chilisauce og 4-5 spsk limesaft. Smag til med sukker og fiskesovs og lad retten stege 3-4 minutter mere. Hvis retten skal være mere krydret, tilsæt chili til sidst.

Kom kødretten i skålen med nudlerne og bland det hele godt. Tilsæt groft hakkede krydderurter.

Hak peanuts groft og bland dem i salaten eller server det til retten.
Server chilisaucen til.

Tips

  • Nudelsalaten kan serveres lun eller kold.
  • Rester kan bruges til ”madpakken”.
  • Du kan bruge hakket okse-, kalve – eller kyllingekød i stedet for hakket grisekød. Du kan bruge mere eller mindre kød afhængig af, hvad du har til rådighed.
  • Du kan vælge grøntsager efter lyst, sæson og hvad der er i grøntsagsskuffen. Du kan bruge mere eller mindre mængde grøntsager afhængig af, hvad du har til rådighed.
  • Thaibasilikum kan også bruges som krydderurt evt. sammen med koriander.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 670 g af retten). Retten med hakket grisekød 6%: 

Energi: 2106 kJ (501 kcal)

protein: 30 g

kulhydrat: 62 g

kostfibre: 9 g

fedt: 13 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 317 kJ (76 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g

 

Ca. 200 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 670 g af retten). Retten med hakket grisekød 10%: 

Energi: 2236 kJ (532 kcal)

protein: 29 g

kulhydrat: 62 g

kostfibre: 9 g

fedt: 17 g 

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 336 kJ (80 kcal)

protein: 4 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g