Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
2 personer
125 g mellemtykke eller tynde risnudler
200 g hakket svinekød, oksekød, kalvekød eller kylling ca. 10% fedt
1 løg evt. rødløg
3 fed hvidløg
¼ spidskål eller 125 g hvidkål
1 rød peberfrugt
1 hjertesalat eller anden sprød salat
3-4 spsk sød chilisovs
2 lime, 3-4- spsk limesaft
Evt. lidt sukker
2-3 spsk fiskesovs eller sojasauce
Tilbehør
2 spsk peanuts eller mandler
Basilikum, koriander eller mynte
Sød chilisovs
Sådan gør du
Tilbered risnudlerne efter anvisning på pakken. Skyl nudlerne under den kolde hane, lad dem dryppe af i en si og stil dem til side.
Gør grøntsagerne klar: Hak renset løg og hvidløg og skær kålen i tynde strimler. Skær peberen igennem på langs, fjern kerner og stilk og skær den i strimler. Skær den skyllede salat i strimler.
Lad en wok, sautérpande eller en dyb pande blive varm. Tilsæt kødet og vend det, til det skiller og ændrer farve. Tilsæt løg og hvidløg og steg nogle minutter ved stærk varme. Kom kål og peberfrugt i under omrøring og dernæst chilisauce og 3-4 spsk limesaft. Smag til med sukker og fiskesovs og lad retten stege 3-4 minutter mere.
Bland retten på panden med de afdryppede risnudler. Vend salaten i til sidst lige før servering.
Drys med grofthakkede nødder og hakkede krydderurter og chili sauce.
Tips
- Retten kan også spises kold. Lav retten til to dage - evt. til madpakken næste dag. Stil straks den portion, som skal gemmes, i køleskabet.
- Kødmængden kan varieres efter lyst og pris. Grøntsagerne kan også varieres efter smag, årstid og pris fx kan gulerødder, porre, bønner, champignon m.v. i tynde skiver tilsættes sammen med kålen. Squash, sukkerærter og ærter kan også bruges, men de skal kun i de sidste 2-3 minutter.
- Retten kan laves med hakket kød med en lavere eller højere fedtprocent, hvilket selvfølgelig vil give en mere mager eller fed ret.
- Har du en rest råt kød til overs, kan du fryse den ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader.
Energifordeling
Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 21%
Kulhydrat 53%
Fedt 26%
2470 kJ-590 kcal