Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
250 g wokstrimler af skinkeinderlår eller skinkestrimler, ½ x ½ x ca. 8
cm
2 tsk olie
125 g brede ris-nudler
8-12 tigerrejer
2 spsk
jordnødder/peanuts
evt. 100 g tofu
2 tsk olie
50-100 g bønnespirer
4
forårsløg
1 lime
¼ tsk sukker
1 spsk fish sauce
¼ tørret chili eller
¼ tsk stødt chili
evt. 1 spsk tørrede rejer
frisk koriander
2-3
æg
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm olien i en wok eller på en stor pande
ved kraftig varme. Brun kødet på alle sider - samlet stegetid ca. 2 minutter.
Tag kødet op på en tallerken og lad det få stuetemperatur.
Læg nudlerne i
varmt vand til de er bløde at spise. Lad dem køle af i koldt vand.
Kog
rejerne og pil dem. Lad evt. spidsen sidde på. Lad dem køle af.
Rist
jordnødderne på en pande, fjern den mørke hinde, hvis den ikke er fjernet. Hak
jordnødderne groft.
Skær tofu i skiver eller tern og rist det gyldent i
olie.
Skyl bønnespirerne. Snit forårsløgene i skrå skiver eller i strimler på
langs.
2 spsk limesaft smages til med sukker og fish sauce.
Blend
tørret chili evt. uden kerner og tørrede rejer til pulver.
Hak koriander
groft.
Lav røræg af æg og 2-3 spsk vand.
Bland alle tingene til en
salat - lige inden servering.
Tips
- Tørrede rejer og tofu fås i specialforretninger. De kan udelades, hvis det er svært at få fat i.
Energifordeling
Er under udarbejdelse.