Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2-3 fed hvidløg
1 løg
Et stykke ingefær, 2 spsk
1 tsk olie
½ - 1 tsk tørret, knust chili
5 dl bouillon
200 g schnitzler af inderlår fra gris, minutkoteletter, kyllingebryst eller -inderfilet
250 g champignon
1-2 snackpebre eller 1 peberfrugt, ca. 175 g
1 lille dåse kokosmælk, 16-18% fedt, 165 ml
2-3 spsk fiskesovs
2 lime - 3-4 spsk limesaft
Peber
Tilbehør
2 dl ris – jasmin- eller basmatiris
Evt. purløg
Sådan gør du
Kog risen efter anvisning på emballagen.
Rens og skær hvidløg og løg i tern. Skrab skindet af ingefær fx med en teske og hak 2 spsk. Det behøver ikke være fintskåret, da det kasseres efter kogning. Opvarm olien i en gryde og steg løg, hvidløg, ingefær og chili et par minutter. Det må ikke blive brunt, for så bliver hvidløg bittert. Tilsæt 5 dl bouillon fx en terning og vand. Læg låg på og lad det koge ved svag varme ca. 10 minutter.
Imens suppen koger: Skær kødet i strimler på 1 x 1 x ca. 5 cm. Dup kødet tørt med køkkenrulle og stil det i køleskabet. Rens champignon og skær dem i skiver. Skær snackpeber igennem på langs, fjern kerner og stilk og skær i strimler.
Si suppen og kasser løg, hvidløg m.v. Kog suppen, tilsæt kødet og lad det koge 2-3 minutter. Kom kokosmælken i under omrøring og tilsæt dernæst champignon og snackpeber. Lad suppen nå til kogepunktet og smag til med fiskesovs, 3-4 spsk limesaft og peber.
Drys med skyllet og klippet purløg på portionen ved servering.
Tips
- Hvis du har lavet suppe til to dage, så stil straks den portion som skal gemmes i køleskabet. Opvarm suppen næste dag sammen med de kolde ris.
Energifordeling
Nu hedder der schnitzel af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår fra svin.
Nu hedder det minutkotelet af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant af svinekam fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 1080 g af retten):
Energi: 2961 kJ (705 kcal)
protein: 36 g
kulhydrat: 88 g
kostfibre: 9 g
fedt: 21 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 274 kJ (65 kcal)
protein: 3 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g