Thaikoteletter med karryris

Karryris udgår et meget velsmagende tilbehør til koteletter, og så er det ret nemt at lave. På en lille halv time har du en skøn thai-inspirereret ret. Steg koteletterne til de er rosa i midten, så får du et saftigt stykke kød.

Af voresmad.dk | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Thaikoteletter med karryris

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Thaikoteletter
4 koteletter, 2 cm tykke, a ca. 125 g
Salt
Peber
15 g smør eller margarine
Evt. ½ tsk stødt koriander

Karryris
1 lille chili
1 peberfrugt
2 stilke bladselleri
20 g smør
2 tsk karry
4 dl løse ris
6 dl bouillon

Salat
Kinakål, 150 g
½ agurk
Dild, 1 bundt
100 g fedtfattig dressing



Sådan gør du

Karryris

  1. Halvér chilien, fjern kerner og mellemvægge.
  2. Svits fintsnittet chili, peberfrugt i tern og bladselleri i skiver i smør og karry.
  3. Vend risen i, og hæld bouillon ved.
  4. Kog risen ved svag varme efter anvisning på pakken.

Thaikoteletter

  1. Dup koteletterne tørre med køkkenrulle.
  2. Krydr med salt, peber og koriander.
  3. Varm fedtstoffet på en pande ved god varme.
  4. Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side.
  5. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.

Salat

  1. Snit kinakål i tynde skiver
  2. Skær agurk i tern
  3. Klip dild
  4. Bland salaten og top med en fedtfattig cremefraiche dressing

 

Tips

  • Nu hedder udskæringen kotelet af gris. Før hed udskæringen svinekotelet.

Energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 518 g af retten):
Energi: 2679 kJ (640 kcal)

Protein: 33 g
Kulhydrat: 71 g
Kostfibre: 3 g
Fedt: 24 g


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 517 kJ (124 kcal)

Protein: 6 g
Kulhydrat: 14 g
Kostfibre: 0,5 g
Fedt: 5 g