Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Thaikoteletter
4 koteletter, 2 cm tykke, a ca. 125 g
Salt
Peber
15 g smør eller margarine
Evt. ½ tsk stødt koriander
Karryris
1 lille chili
1 peberfrugt
2 stilke bladselleri
20 g smør
2 tsk karry
4 dl løse ris
6 dl bouillon
Salat
Kinakål, 150 g
½ agurk
Dild, 1 bundt
100 g fedtfattig dressing
Sådan gør du
Karryris
- Halvér chilien, fjern kerner og mellemvægge.
- Svits fintsnittet chili, peberfrugt i tern og bladselleri i skiver i smør og karry.
- Vend risen i, og hæld bouillon ved.
- Kog risen ved svag varme efter anvisning på pakken.
Thaikoteletter
- Dup koteletterne tørre med køkkenrulle.
- Krydr med salt, peber og koriander.
- Varm fedtstoffet på en pande ved god varme.
- Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side.
- Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
Salat
- Snit kinakål i tynde skiver
- Skær agurk i tern
- Klip dild
- Bland salaten og top med en fedtfattig cremefraiche dressing
Tips
- Nu hedder udskæringen kotelet af gris. Før hed udskæringen svinekotelet.
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 518 g af retten):
Energi: 2679 kJ (640 kcal)
Protein: 33 g
Kulhydrat: 71 g
Kostfibre: 3 g
Fedt: 24 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 517 kJ (124 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 14 g
Kostfibre: 0,5 g
Fedt: 5 g