Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket grisekød, 10%
1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 rødløg, ca. 50 g revet
5 stængler citrongræs eller 1 stængel citrongræs og 4 grillspid
2 tsk grøn karrypasta
½-1 dl hvedemel
1-1½ dl kokosmælk
2 spsk frisk koriander, hakket
Koriander-chilisalat
1 rød chili
frisk koriander, helst med rod
Sød kokossauce
2½-3 dl kokosmælk
1 spsk fishsauce
1 spsk rørsukker
Tilbehør
3 dl jasminris
Sådan gør du
Kog risene.
Hak den ene stængel citrongræs fint. Rør kødet med salt,
peber, æg, revet løg, hakket citrongræs og karrypasta. Tilsæt melet. Rør
kokosmælken i. Farsen skal være ret fast. Vend hakket koriander i farsen, og
form den til 16-18 runde deller. Steg dem som frikadeller på en grillpande eller
på pande i olie, det tager ca. 12 minutter i alt. Sæt dem på de fire sidste
citrongræsstængler eller grillspid, så der sidder 3 deller på hver.
Skær
chilien i tynde, skrå strimler. Fjern kerner og mellemvægge i shilien, hvis du
vil have salaten mindre stærk. Hak korianderrødderne i mindre stykker, og bland
chili, korianderblade og -rod
Lun kokosmælken, og smag den til med fishsauce
og rørsukker. Hæld den over dellerne lige før servering.
Tips
- Brug overskydende frikadeller i madpakken dagen efter.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 625 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2815 kJ (670 kcal)
protein: 36 g
kulhydrat: 64 g
kostfibre: 2 g
fedt: 31 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 452 kJ (108 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 0 g
fedt: 5 g