Thaideller med sød kokossauce

Lækre frikadeller med et asiatisk twist - også gode til madpakken. Serveres sammen med koriander-chilisalat, ris og sød kokossauce.

Af Carsten Kyster | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Thaideller med sød kokossauce

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket grisekød, 10%
1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 rødløg, ca. 50 g revet
5 stængler citrongræs eller 1 stængel citrongræs og 4 grillspid
2 tsk grøn karrypasta
½-1 dl hvedemel
1-1½ dl kokosmælk
2 spsk frisk koriander, hakket

Koriander-chilisalat
1 rød chili
frisk koriander, helst med rod

Sød kokossauce
2½-3 dl kokosmælk
1 spsk fishsauce
1 spsk rørsukker

Tilbehør

3 dl jasminris

Sådan gør du

Kog risene.

Hak den ene stængel citrongræs fint. Rør kødet med salt, peber, æg, revet løg, hakket citrongræs og karrypasta. Tilsæt melet. Rør kokosmælken i. Farsen skal være ret fast. Vend hakket koriander i farsen, og form den til 16-18 runde deller. Steg dem som frikadeller på en grillpande eller på pande i olie, det tager ca. 12 minutter i alt. Sæt dem på de fire sidste citrongræsstængler eller grillspid, så der sidder 3 deller på hver.

Skær chilien i tynde, skrå strimler. Fjern kerner og mellemvægge i shilien, hvis du vil have salaten mindre stærk. Hak korianderrødderne i mindre stykker, og bland chili, korianderblade og -rod
Lun kokosmælken, og smag den til med fishsauce og rørsukker. Hæld den over dellerne lige før servering.

Tips

  • Brug overskydende frikadeller i madpakken dagen efter.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 625 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2815 kJ (670 kcal)

protein: 36 g

kulhydrat: 64 g

kostfibre: 2 g

fedt: 31 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 452 kJ (108 kcal) 

protein: 6 g

kulhydrat: 10 g 

kostfibre: 0 g

fedt: 5 g