Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
400 g wokstrimler af inderlår fra gris eller minutstrimler ½ x ½ x ca. 8 cm
Salt og peber
2 spsk olie
4-5 spsk oystersauce
evt. 1 fed hvidløg
evt. 5 cm ingefær
1-2 porrer
3 gulerødder
100 g champignon
Ca. 250 g blommer, 8-10 små eller 4-5 store
Tilbehør
3 dl ris, fx jasminris
Sådan gør du
Skær porrerne i 4-5 cm lange stykker som derefter skæres i tynde strimler på langs. Skær gulerødderne i tændstik tynde stænger. Skær champignon i kvarte. Skær blommerne i både.
Kog risene
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad ¾ spsk olie blive godt varm på en dyb pande eller i en wok ved kraftig varme. Læg halvdelen af kødet på panden og lad det blive brunt, før det vendes. Steg kødet på alle sider i ialt 1-1½ minut. Hæld kødet i en dyb tallerken. Brun resten af kødet på samme måde i ¾ spsk olie. Kom det brunede kød tilbage på panden. Kom oystersauce samt evt. presset hvidløg og 1-2 spsk fintrevet ingefær ved og kog op. Hæld det hele i den dybe tallerken. Hæld ½-1 dl vand på panden og kog panden af. Hæld væden ved kødet på tallerkenen. Aftør panden.
Lad ½ spsk olie blive godt varm på panden ved kraftig varme. Kom porre, gulerødder og champignon på panden. Steg det 3-4 minutter, mens det hele tiden vendes på panden. Kom kød og oystersauce tilbage på panden. Varm det hele hurtigt igennem. Vend blommerne i. Smag retten til.
Tips
- Grøntsagerne kan skæres i tynde skiver, hvis det er nemmere.
- Vælg grøntsager efter sæson og smag.
- Naturris med Fuldkornslogoet kan bruges i stedet for jasminris
- Smag evt. retten til med 3 spsk limesaft, 2 tsk sukker og 1 tsk finthakket chili eller sambal oelek
Energifordeling
Nu hedder udskæringen minutstrimler af inderlår fra gris. Før hed det skinkestrimler fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 573 g af retten):
Energi: 2061 kJ (493 kcal)
Protein: 31 g
Kulhydrat: 65 g
Kostfibre: 6 g
Fedt: 10 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 360 kJ (86 kcal)
Protein: 5 g
Kulhydrat: 11 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g
Ca. 250 g frugt og grønt pr. person.