Thai-wok med minutstrimler og blommer

Delikat wokret med minutstrimler fra gris, porrer, gulerødder, champignon og blommer smagt til med ingefær, hvidløg og oystersauce. Tilbehør er kogte ris.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Efterår, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter, 6 om dagen


Thai-wok med skinkestrimler og blommer

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

400 g wokstrimler af inderlår fra gris eller minutstrimler ½ x ½ x ca. 8 cm 
Salt og peber
2 spsk olie
4-5 spsk oystersauce
evt. 1 fed hvidløg
evt. 5 cm ingefær
1-2 porrer
3 gulerødder
100 g champignon
Ca. 250 g blommer, 8-10 små eller 4-5 store

Tilbehør

3 dl ris, fx jasminris

Sådan gør du

Skær porrerne i 4-5 cm lange stykker som derefter skæres i tynde strimler på langs. Skær gulerødderne i tændstik tynde stænger. Skær champignon i kvarte. Skær blommerne i både.

Kog risene

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad ¾ spsk olie blive godt varm på en dyb pande eller i en wok ved kraftig varme. Læg halvdelen af kødet på panden og lad det blive brunt, før det vendes. Steg kødet på alle sider i ialt 1-1½ minut. Hæld kødet i en dyb tallerken. Brun resten af kødet på samme måde i ¾ spsk olie. Kom det brunede kød tilbage på panden. Kom oystersauce samt evt. presset hvidløg og 1-2 spsk fintrevet ingefær ved og kog op. Hæld det hele i den dybe tallerken. Hæld ½-1 dl vand på panden og kog panden af. Hæld væden ved kødet på tallerkenen. Aftør panden.

Lad ½ spsk olie blive godt varm på panden ved kraftig varme. Kom porre, gulerødder og champignon på panden. Steg det 3-4 minutter, mens det hele tiden vendes på panden. Kom kød og oystersauce tilbage på panden. Varm det hele hurtigt igennem. Vend blommerne i. Smag retten til.

Tips

  • Grøntsagerne kan skæres i tynde skiver, hvis det er nemmere. 
  • Vælg grøntsager efter sæson og smag. 
  • Naturris med Fuldkornslogoet kan bruges i stedet for jasminris 
  • Smag evt. retten til med 3 spsk limesaft, 2 tsk sukker og 1 tsk finthakket chili eller sambal oelek 

Energifordeling

Nu hedder udskæringen minutstrimler af inderlår fra gris. Før hed det skinkestrimler fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 573 g af retten): 

Energi: 2061 kJ (493 kcal)

Protein: 31 g

Kulhydrat: 65 g

Kostfibre: 6 g

Fedt: 10 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 360 kJ (86 kcal)

Protein: 5 g

Kulhydrat: 11 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 2 g


 

Ca. 250 g frugt og grønt pr. person.

 

6 om dagen logo