Tilberedningstid
Ca. 15 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g sauté-skiver af kam fra gris, ½ cm tykke eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
salt og peber
1 spsk olie
150 g risnudler
1 squash, ca. 250 g
2 gulerødder
3 spsk sojasauce
1 dl bouillon
1 lime eller 1 spsk citronsaft
evt. 1 fed hvidløg
½ tsk sukker
Sådan gør du
Kog risnudlerne. Kom dem i en si og skyl dem i koldt vand.
Skær
squashen i ca. 5 cm lange stave. Skær gulerødderne i tynde, skrå
skiver.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Varm halvdelen af olien i en stor pande eller wok ved kraftig varme. Læg
sauté-skiverne på panden, vend dem straks. Tag kødet op på en tallerken.
Varm den anden halvdel af olien på panden og svits squash og gulerødder et
par minutter. Kom sojasauce, bouillon, limesaft, evt. presset hvidløg og sukker
på panden. Vend risnudler og sauté-skiverne i. Kog det hurtigt op, så det er varmt.
Smag til med salt og peber.
Tips
- Sauté-skiver skæres af kam fra gris, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
- Tilsæt evt. 1 tsk fintrevet ingefær eller 1 tsk syltet ingefær i små tern og 1 spsk lage fra ingefæren sammen med sojasaucen.
- I stedet for sauté-skiver kan retten laves med wokstrimler af inderlår fra gris eller minutstrimler.
- Hakkede cashewnødder eller peanuts kan drysses over retten.
- Lidt fiskesauce kan tilsættes sammen med sojasaucen.
- Friskhakket koriander eller persille kan drysses over retten.
- Skyllede bønnespirer kan vendes i retten sammen med kødet til sidst i tilberedningen.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen sauté-skiver af kam fra gris. Før hed det sauté-skiver fra svinekam.
Næringsindhold pr. person (ca. 497 g af retten):
Energi: 2518 kJ (602 kcal)
Protein: 38 g
Kulhydrat: 80 g
Kostfibre: 4 g
Fedt: 13 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 506 kJ (121 kcal)
Protein: 8 g
Kulhydrat: 16 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 3 g