Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 stort løg
½ spsk olie, fx rapsolie
400 g hakket grisekød
1-2 tsk chili spice mix eller paprika
1½ dl tomatketchup
2 tsk tørret oregano
Salt
Peber
4 burgerboller, 55 g pr. stk Kohberg hamburgerboller med fuldkorn, 84 g pr. stk Påskebrød burgerboller
8 salatblade
Tilbehør
10 cm agurk
½-1 peberfrugt
4 mindre tomater
Sådan gør du
- Pil løget og skær det i små tern.
- Kom olien i en gryde og varm det op. Svits løget i olien 1 minut.
- Kom kødet i og rør i kødet til det har skiftet farve. Kom 1 tsk chili spice mix, tomatketchup og oregano i.
- Skru ned for varmen og rør i blandingen mens det koger 3-4 minutter. Smag blandingen til med salt, peber og evt. mere spice mix.
- Varm burgerbollerne på brødristeren.
- Flæk bollerne og læg salatbladene på bollernes bund. Fordel kødet i en bunke på salaten. Læg agurk i skiver, peberfrugt og tomat oven på. Læg bollernes top over.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Tidligere hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 365 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød.:
Energi: 1677 kJ (399 kcal)
protein: 30 g
kulhydrat: 42 g
kostfibre: 8 g
fedt: 11 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 457 kJ (109 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g
Næringsindhold pr. person (ca. 365 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 1807 kJ (430 kcal)
protein: 28 g
kulhydrat: 42 g
kostfibre: 8 g
fedt: 15 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 493 kJ (117 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g