Texasburger med hakket kød af gris

Lækker, saftig burger med krydret, hakket grisekød og sprøde grøntsager.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | For nybegyndere, Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Texasburger med hakket svinekød

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1 stort løg
½ spsk olie, fx rapsolie
400 g hakket grisekød
1-2 tsk chili spice mix eller paprika
1½ dl tomatketchup
2 tsk tørret oregano
Salt
Peber
4 burgerboller, 55 g pr. stk Kohberg hamburgerboller med fuldkorn, 84 g pr. stk Påskebrød burgerboller
8 salatblade

Tilbehør

10 cm agurk
½-1 peberfrugt
4 mindre tomater

Sådan gør du

  1. Pil løget og skær det i små tern.
  2. Kom olien i en gryde og varm det op. Svits løget i olien 1 minut.
  3. Kom kødet i og rør i kødet til det har skiftet farve. Kom 1 tsk chili spice mix, tomatketchup og oregano i.
  4. Skru ned for varmen og rør i blandingen mens det koger 3-4 minutter. Smag blandingen til med salt, peber og evt. mere spice mix.
  5. Varm burgerbollerne på brødristeren.
  6. Flæk bollerne og læg salatbladene på bollernes bund. Fordel kødet i en bunke på salaten. Læg agurk i skiver, peberfrugt og tomat oven på. Læg bollernes top over.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Tidligere hed det hakket svinekød.

 

Næringsindhold pr. person (ca. 365 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød.: 

Energi: 1677 kJ (399 kcal)

protein: 30 g

kulhydrat: 42 g

kostfibre: 8 g

fedt: 11 g

 

Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 457 kJ (109 kcal) 

protein: 8 g

kulhydrat: 11 g 

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g

 

Næringsindhold pr. person (ca. 365 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 1807 kJ (430 kcal)

protein: 28 g

kulhydrat: 42 g

kostfibre: 8 g

fedt: 15 g

 

Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 493 kJ (117 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 11 g

kostfibre:  2 g

fedt: 4 g