Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 stort løg
½ spsk olie
400 g hakket svinekød
1-2 tsk chili spice mix eller paprika
1½ dl tomatketchup
2 tsk tørret
oregano
Salt og peber
4
burgerboller, 55 g pr. stk Kohberg hamburgerboller med fuldkorn, 84 g pr. stk
Påskebrød burgerboller
8 salatblade
Tilbehør
10 cm agurk
½-1 peberfrugt
4 mindre tomater
Sådan gør du
- Pil løget og skær det i små tern.
- Kom olien i en gryde og varm det op. Svits løget i olien 1 minut.
- Kom kødet i og rør i kødet til det har skiftet farve. Kom 1 tsk chili spice mix, tomatketchup og oregano i.
- Skru ned for varmen og rør i blandingen mens det koger 3-4 minutter. Smag blandingen til med salt, peber og evt. mere spice mix.
- Varm burgerbollerne på brødristeren.
- Flæk bollerne og læg salatbladene på bollernes bund. Fordel kødet i en bunke på salaten. Læg agurk i skiver, peberfrugt og tomat oven på. Læg bollernes top over.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Burgere med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 27%
Kulhydrat 48%
Fedt 25%
1925 kJ - 460 kcal
Burgere med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 24%
Kulhydrat 45%
Fedt 31%
2080 kJ - 495 kcal