Texasburger med hakket kød af gris

Texasburger med hakket kød af gris

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | For nybegyndere, Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Texasburger med hakket svinekød

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1 stort løg
½ spsk olie
400 g hakket svinekød
1-2 tsk chili spice mix eller paprika
1½ dl tomatketchup
2 tsk tørret oregano
Salt og peber
4 burgerboller, 55 g pr. stk Kohberg hamburgerboller med fuldkorn, 84 g pr. stk Påskebrød burgerboller
8 salatblade

Tilbehør

10 cm agurk
½-1 peberfrugt
4 mindre tomater

Sådan gør du

  1. Pil løget og skær det i små tern.
  2. Kom olien i en gryde og varm det op. Svits løget i olien 1 minut.
  3. Kom kødet i og rør i kødet til det har skiftet farve. Kom 1 tsk chili spice mix, tomatketchup og oregano i.
  4. Skru ned for varmen og rør i blandingen mens det koger 3-4 minutter. Smag blandingen til med salt, peber og evt. mere spice mix.
  5. Varm burgerbollerne på brødristeren.
  6. Flæk bollerne og læg salatbladene på bollernes bund. Fordel kødet i en bunke på salaten. Læg agurk i skiver, peberfrugt og tomat oven på. Læg bollernes top over.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Burgere med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 27%
Kulhydrat 48%
Fedt 25%
1925 kJ - 460 kcal 

Burgere med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 24%
Kulhydrat 45%
Fedt 31%
2080 kJ - 495 kcal