Tilberedningstid
Ca. 30 minutter i mikroovn, ca. 1 time i almindelig ovn
Det skal du bruge
2 personer
2 store bagekartofler
200 g hakket grisekød
½ spsk olie
salt og peber
1 løg
1 fed hvidløg
1 frisk chili
1 rød peberfrugt
1 dåse hakkede tomater
1 tsk oregano
½ tsk stødt spidskommen
1 dåse kidney bønner
Pynt
Frisk koriander eller persille
Salat
Forskellige slags salat
½ spsk olie
1 tsk citronsaft
evt. ½ fed hvidløg
Sådan gør du
Bag kartoflerne 12-15 minutter i en mikroovn ved fuld effekt eller i en ovn ved 200 grader i 45-60 minutter.
Brun kødet i en gryde med olie. Krydr med salt og peber og tilsæt finthakkede løg, hvidløg, chili samt peberfrugt i tern. Lad det stege nogle minutter. Tilsæt tomater og krydderier. Lad saucen koge ved svag varme uden låg i 5 minutter og tilsæt de afdryppede bønner. Kog retten godt igennem og smag til med salt og peber.
Skær et snit i kartoflerne og åbn dem. Fordel Tex Mex chiliblandingen over kartoflerne og drys med koriander.
Salaten blandes.
Tips
- I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvæge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.
- I stedet for bagte kartofler kan Tex Mex chili spises til tortillas, tacoskaller eller lignende.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 945 g af retten):
Energi: 2951 kJ (705 kcal)
Protein: 42 g
Kulhydrat: 89 g
Kostfibre: 20 g
Fedt: 16 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 312 kJ (75 kcal)
Protein: 4 g
Kulhydrat: 9 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 2 g