Tex mex chili i bagt kartoffel

Nem og hurtig mexicansk ret med kartoffel og hakket kød.

Af Sandra Leigh Draznin | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tex mex chili i bagt kartoffel

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter i mikroovn, ca. 1 time i almindelig ovn

Det skal du bruge

2 personer

2 store bagekartofler

200 g hakket grisekød
½ spsk olie
salt og peber
1 løg
1 fed hvidløg
1 frisk chili
1 rød peberfrugt
1 dåse hakkede tomater
1 tsk oregano
½ tsk stødt spidskommen
1 dåse kidney bønner

Pynt
Frisk koriander eller persille

Salat
Forskellige slags salat
½ spsk olie
1 tsk citronsaft
evt. ½ fed hvidløg

Sådan gør du

Bag kartoflerne 12-15 minutter i en mikroovn ved fuld effekt eller i en ovn ved 200 grader i 45-60 minutter.

Brun kødet i en gryde med olie. Krydr med salt og peber og tilsæt finthakkede løg, hvidløg, chili samt peberfrugt i tern. Lad det stege nogle minutter. Tilsæt tomater og krydderier. Lad saucen koge ved svag varme uden låg i 5 minutter og tilsæt de afdryppede bønner. Kog retten godt igennem og smag til med salt og peber.

Skær et snit i kartoflerne og åbn dem. Fordel Tex Mex chiliblandingen over kartoflerne og drys med koriander.

Salaten blandes.

Tips

  • I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvæge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.
  • I stedet for bagte kartofler kan Tex Mex chili spises til tortillas, tacoskaller eller lignende.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 945 g af retten): 

Energi: 2951 kJ (705 kcal)

Protein: 42 g

Kulhydrat: 89 g

Kostfibre: 20 g

Fedt: 16 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 312 kJ (75 kcal)

Protein: 4 g

Kulhydrat: 9 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 2 g