Teriyaki kyllingelår med sesamfrø

Teriyaki kyllingelår med sesamfrø

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

4 personer

8-10 kyllingelår, ca. 800 g
1 dl teryiaki sauce
1 lime eller 1 citron
Salt og peber
1 spsk sesamfrø

Tilbehør

250 g ægnudler
1 dl sød chilisauce
500 g broccoli
200 g cherrytomater
1 lime

Ca. 50 minutter


Sådan gør du

  1. Kom kyllingelårene i en skål og vend dem i teryiaki sauce og 1½ spsk limesaft. Lad dem trække 15 minutter i køleskabet.
  2. Fordel kyllingelårene i en bradepande med marinaden. Drys sesamfrø over. Stil dem i i en kold ovn.
  3. Tænd ovnen på 225 grader og steg dem ca. 30 minutter til de er gennemstegte. Vend dem evt. 1-2 gange undervejs i stegningen.
  4. Stik en urtekniv i kødet, hvor det er tykkest. Kødsaften skal være klar ved benene.
  5. Kog ægnudlerne som angivet på emballagen.
  6. Damp broccolien i buketter og skær cherrytomaterne i halve.
  7. Server sød chilisauce og lime i både til.

Tips

  • Kyllingelårene kan vendes i knust cornflakes, en blanding af rasp og revet parmesan eller i kokosmel i stedet for teryiaki og sesamfrø.
  • Overskydende kyllingelår, broccoli og cherrytomater kan bruges til madpakken næste dag.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 43%
Fedt 30%
2580 kJ – 620 kcal
Sund hverdagsmad