Tilberedningstid
Ca. 45 minutter på grund af marinering og afdrypning
Det skal du bruge
2 personer
2 minutkoteletter uden ben, 2 cm tykke, a ca. 125 g
salt og peber
½ dl Teriyakisauce
1 fed hvidløg
½ spsk olie
Salat
2 dl yoghurt naturel
¼ spidskål, 150 g
2 forårsløg
1 spsk frisk merian eller 1 tsk tørret
Tilbehør
150 g pasta
Sådan gør du
Hæld yoghurten op i et kaffefilter i en tragt, så
væden kan løbe fra. Lad det stå og dryppe af i ½-6 timer før
brug.
Riv hvidløget fint og bland det med Teriyakisauce. Læg
koteletterne i marinaden ½-12 timer før stegning og opbevar dem i køleskab. Vend
koteletterne jævnligt, hvis marinaden ikke dækker helt.
Snit
spidskålen så fint som muligt. Snit forårsløg i tynde skrå skiver. Bland kål og
forårsløg med let hånd i den afdryppede yoghurt og smag til med salt, peber og
plukket merian.
Kog
pastaen.
Tag koteletterne
op af marinaden. Dup dem tørre med køkkenrulle. Lad olien blive varm på en pande
ved god varme. Krydr koteletterne med salt og peber og brun dem ca. 1 minut
på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 minutter på
hver
side. Skær
fedtkanten fra koteletterne ved servering.
Tips
- I stedet for spidskål kan bruges fintsnittet sommerhvidkål, groftrevet squash eller græskar. Græskaren skrubbes ren, dryppes med olie, krydres med salt og peber og stilles i ovnen 20 minutter ved 180 grader. Den afkøles, inden den rives groft.
- De almindelige kinesiske sojasaucer er for salte til at marinere koteletterne i. Teriyakisauce er ikke så salt og fås i de fleste supermarkeder.
- I stedet for afdryppet yoghurt naturel kan bruges græsk yoghurt, som dog er federe.
Energifordeling
Nu hedder det minutkotelet af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant af svinekam fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 645 g af retten), med fedtkant:
Energi: 2673 kJ (636 kcal)
protein: 42 g
kulhydrat: 62 g
kostfibre: 9 g
fedt: 22 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 413 kJ (98 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g
Næringsindhold pr. person (ca. 640 g af retten), uden fedtkant:
Energi: 2398 kJ (571 kcal)
protein: 42 g
kulhydrat: 62 g
kostfibre: 9 g
fedt: 15 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 375 kJ (89 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g