Teriyakimarinerede minutkoteletter med pasta og salat

Teriyakimarinerede minutkoteletter med pasta og salat

Af Nikolaj Kirk | Forår, Sommer | Hovedretter | Hverdag


Teriyakimarinerede svinekoteletter med pasta og salat

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter på grund af marinering og afdrypning

Det skal du bruge

2 personer

2 minutkoteletter uden ben, 2 cm tykke, a ca. 125 g 
salt og peber
½ dl Teriyakisauce 
1 fed hvidløg 
½ spsk olie 

Salat 
2 dl yoghurt naturel 
¼ spidskål, 150 g 
2 forårsløg 
1 spsk frisk merian eller 1 tsk tørret 

Tilbehør

150 g pasta

 

Sådan gør du

Hæld yoghurten op i et kaffefilter i en tragt, så væden kan løbe fra. Lad det stå og dryppe af i ½-6 timer før brug. 

Riv hvidløget fint og bland det med Teriyakisauce. Læg koteletterne i marinaden ½-12 timer før stegning og opbevar dem i køleskab. Vend koteletterne jævnligt, hvis marinaden ikke dækker helt. 

Snit spidskålen så fint som muligt. Snit forårsløg i tynde skrå skiver. Bland kål og forårsløg med let hånd i den afdryppede yoghurt og smag til med salt, peber og plukket merian. 

Kog pastaen. 

Tag koteletterne op af marinaden. Dup dem tørre med køkkenrulle. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Krydr koteletterne med salt og peber og brun dem ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side. Skær fedtkanten fra koteletterne ved servering. 

Tips

  • I stedet for spidskål kan bruges fintsnittet sommerhvidkål, groftrevet squash eller græskar. Græskaren skrubbes ren, dryppes med olie, krydres med salt og peber og stilles i ovnen 20 minutter ved 180 grader. Den afkøles, inden den rives groft. 
  • De almindelige kinesiske sojasaucer er for salte til at marinere koteletterne i. Teriyakisauce er ikke så salt og fås i de fleste supermarkeder.
  • I stedet for afdryppet yoghurt naturel kan bruges græsk yoghurt, som dog er federe. 

Energifordeling

Nu hedder det minutkotelet af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant af svinekam fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 645 g af retten), med fedtkant: 

Energi: 2673 kJ (636 kcal)

protein: 42 g

kulhydrat: 62 g

kostfibre: 9 g

fedt: 22 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 413 kJ (98 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 640 g af retten), uden fedtkant: 

Energi: 2398 kJ (571 kcal)

protein: 42 g

kulhydrat: 62 g

kostfibre: 9 g

fedt: 15 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 375  kJ (89 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 2 g

fedt: 2 g