Tarteletter med kalvekød og efterårsgrønt

Tarteletter med kalvekød og efterårsgrønt

Af Thomas Castberg | Vinter | Hovedretter | Gæster, Hverdag, Jul, Fest


Tarteletter med kalvekød og efterårsgrønt

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

6 personer

700 g kalveinderlår
2 tsk salt

6-8 gulerødder, 600 g
3-4 pastinakker, 400 g
12 perleløg, gerne friske
3 kviste timian
2 spsk maizena
2 dl piskefløde
Salt og peber

12 tarteletter

Pynt:
Persille

Sådan gør du

Skræl gulerødderne og skær dem i tykke skiver. Skræl pastinakker og skær dem i stykker på størrelse med gulerødderne. Pil perleløgene.

Skær kødet i tern på 1x1 cm. Kom kød og vand så det netop dækker i en gryde og bring det i kog. Skum for urenheder, skru ned til middel/svag varme og tilsæt salt.
Tilsæt timian. Lad det simre i 10 minutter under låg. Stik i kødet og tag det op, når det er helt mørt.

Kog gulerødder, pastinakker og perleløg i gryden i 5-6 minutter under låg, eller til de har det bid, man gerne vil have. Tag grøntsagerne op af gryden, læg dem ved kødet.
Skru op for gryden og kog ind til der er ca. 4 dl tilbage. Rør maizena og 4 spsk vand sammen og hæld det i den kogende væske. Tilsæt fløde og skru ned. Lad det simre til passende konsistens.

Kom kød og grøntsager i og smag til med salt og peber lige før servering.
Hak persillen og server som på billedet.

Tips

  • Hvis man har friske urter (gulerødder, pastinakker o.lign.), kan de med fordel hakkes groft og kommes i.
  • En rest kalvekød fra dagen før kan fint anvendes.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 33%
Fedt 43%
2180 kJ - 522 kcal