Tarteletter med et twist

Tarteletter med et twist

Hele året | Hovedretter | Gæster, Weekend, Fest


Tarteletter med et twist

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

2-3 gulerødder, 150 g
1 fennikel, 150 g
1 bundt friske grønne asparges, 250 g
1 mellem stærk chili, 10 g
1 bundt persille, gerne bredbladet
1 laurbærblad
10 peberkorn

300 g kyllingebryst

Opbagt sovs
1½ spsk smør, 20 g
1 dl mel, 60 g
1 dl vand
1 dl hvidvin 
1 l hønsebouillon, gerne fra terning
2 dl letmælk
Salt og peber

Tilbehør

10 tarteletter, 225 g

Sådan gør du

  1. Skær gulerødder og fennikel i små tern.
  2. Bræk de træde ender af aspargesene og skær dem i små stykker.
  3. Skyl og hak chilien.
  4. Skyl persille, tag stilkene fra og hak den groft.
  5. Hvis du har kyllingeskroget så sæt det over sammen med aspargesenderne, lidt peberkorn, persillestilke og laurbærblad, tilsæt vand og kog en bouillon.
  6. Hvis du ikke har mulighed for det, så opløs en terning i kogende vand, men kog stadig aspargesenderne med.
  7. De kommer til at give herlig smag til retten.
  8. Hvis der er skind på kyllingebrysterne så tag det af – se tip.
  9. Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker og kog dem et par minutter i bouillonen. Tag kyllingestykkerne op med en hulske.
  10.  Smelt smør ved middel varme, tilsæt mel og rør det sammen.

Tilsæt vand og rør/pisk til alle klumper er væk.
Tilsæt hvidvin og rør/pisk til alle klumper er væk.
Tilsæt 3-4 bouillon og rør/pisk til alle klumper er væk.  
Tilsæt til sidst mælk rør og kog sagte 3-4 minutter.
Hvis konsistensen er for tyk efter din mening så spæd op med mere bouillon, er den for tynd lad den da koge lidt ind.

Tilsæt fennikel, gulerødder, og chili og lad det koge 4-5 minutter.

Tilsæt asparges og lad det koge et par minutter eller til alt er ”al dente”
Tilsæt kyllingekødet til sidst og lad det varme op i saucen. 

Smag til med salt og peber.

Lun tarteletterne, kom fyldet i og pynt med hakket persille og evt. sprødt kyllingeskind.

Tips

  • Læg kyllingeskindet på et stykke bagepapir, drys med salt og læg et stykke bagepapir ovenpå. Læg det mellem to bageplader og bag det i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Brug det som pynt på tarteletterne.
  • Den kendte italienske krydderblanding gremolata passer supergodt til denne ret.
    Hak frisk persille sammen med hvidløg og citronsaft/-skal til en fin ensartet blanding og stil det i en lille skål på bordet til fri afbenyttelse.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 16%
Kulhydrat 31%
Fedt 50%
2425 kJ - 580 kcal