Tilberedningstid
Ca. 40 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Dej
2 dl vand
15 g gær
1 knivspids sukker
175 g fint durummel
75 g fuldkornsdurum eller hvidhvede
½ tsk salt
3 tsk olie, evt. olivenolie
Fyld
1 stort rødløg, ca. 200 g
1 kvist frisk rosmarin
2 dl skyr
200 g bacon i tern
Salt og peber
Salat
2 stk romainesalat
½ citron
1 tsk olie, evt. olivenolie
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 250 grader. Lad en bagplade varme op inde i ovnen.
- Rør lunken vand med gær og sukker. Tilsæt mel og ælt i tre minutter. Tilsæt salt og olie og ælt igen i 3 minutter. Kom lidt mere mel i, hvis dejen er for klistret.
- Lad den hvile i 15 minutter.
- Pil rødløg og skær i tynde skiver. Skyl og hak rosmarin.
- Rul dejen ud på bagepapir, den skal være så tynd som mulig.
- Fordel skyr på dejen og drys med bacontern, rødløg og rosmarin. Krydr med salt og peber.
- Træk bagepapiret forsigtigt over på den varme bageplade. Bag midt i ovnen ca. 10-15 minutter, til dejen er sprød og gylden.
- Skyl og snit salat. Pres saft af citronen. Vend salat med citronsaft og olie. Smag til med lidt salt og peber.
Tips
- Tarte flambée er en fransk specialitet og smager også godt kold dagen der på, som en sandwich med salat og tomater.
- Hvis du har en pizzasten, kan du sagtens lave tærten på en grill.
- Du kan også toppe tærten med snittet glaskål eller tørret tomater, ligesom du kan sammensætte salaten af det du lige har liggende i grøntsagsskuffen.
-
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på www.smækpåsmagen.dk
Energifordeling
Nu hedder det bacon fra gris. Før hed det bacon fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 340 g af retten):
Energi: 1900 kJ (452 kcal)
protein: 24 g
kulhydrat: 51 g
kostfibre: 5 g
fedt: 17 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 555 kJ (132 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 15 g
kostfibre: 1 g
fedt: 5 g