Tarte flambée

Tarte flambée med bacon er en fransk specialitet. Den smager også godt kold dagen der på, som en sandwich med salat og tomater.

Af Betina Repstock | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Tarte flambée

Tilberedningstid

Ca. 40 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Dej
2 dl vand
15 g gær
1 knivspids sukker
175 g fint durummel
75 g fuldkornsdurum eller hvidhvede
½ tsk salt
3 tsk olie, evt. olivenolie

Fyld
1 stort rødløg, ca. 200 g
1 kvist frisk rosmarin
2 dl skyr
200 g bacon i tern
Salt og peber

Salat
2 stk romainesalat
½ citron
1 tsk olie, evt. olivenolie

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 250 grader. Lad en bagplade varme op inde i ovnen.
  2. Rør lunken vand med gær og sukker. Tilsæt mel og ælt i tre minutter. Tilsæt salt og olie og ælt igen i 3 minutter. Kom lidt mere mel i, hvis dejen er for klistret.
  3. Lad den hvile i 15 minutter.
  4. Pil rødløg og skær i tynde skiver. Skyl og hak rosmarin.
  5. Rul dejen ud på bagepapir, den skal være så tynd som mulig.
  6. Fordel skyr på dejen og drys med bacontern, rødløg og rosmarin. Krydr med salt og peber.
  7. Træk bagepapiret forsigtigt over på den varme bageplade. Bag midt i ovnen ca. 10-15 minutter, til dejen er sprød og gylden.
  8. Skyl og snit salat. Pres saft af citronen. Vend salat med citronsaft og olie. Smag til med lidt salt og peber.

 


Tips

  • Tarte flambée er en fransk specialitet og smager også godt kold dagen der på, som en sandwich med salat og tomater.
  • Hvis du har en pizzasten, kan du sagtens lave tærten på en grill.
  • Du kan også toppe tærten med snittet glaskål eller tørret tomater, ligesom du kan sammensætte salaten af det du lige har liggende i grøntsagsskuffen.

Energifordeling

Nu hedder det bacon fra gris. Før hed det bacon fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 340 g af retten): 

Energi: 1900 kJ (452 kcal)

protein: 24 g

kulhydrat: 51 g

kostfibre: 5 g

fedt: 17 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 555 kJ (132 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 15 g

kostfibre: 1 g

fedt: 5 g