Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
750 g - 1 kg persillerødder, evt. pastinakker
2 tsk olivenolie
1 spsk tandoorikrydderi
Salt og peber
Yoghurt-agurke-dip
200 g græsk yoghurt naturel 10%
1 - 2 fed knust hvidløg
Evt lidt stødt spidskommen
½ udkernet, hakket agurk
1 bundt dild
300 g bulgur eller basmati ris
Tilbehør
600 g ovnbagt rødfiskefileter á 125 g
Citron
Sådan gør du
Vælg persillerødder, der er så ens i størrelsen som muligt og vend dem i olivenolie og tandoorikrydderi samt lidt salt og peber.
Læg persillerødderne i en lille bradepande af metal, som er stor nok, så de kan ligge i ét lag.
Bag persillerødderne møre i oven ved 200 – 225° i 50 – 60 minutter.
Rør og smag yoghurten til med hvidløg, kommen, salt og peber.
Vend agurk og dild i og server yoghurt-dippen til de bagte rødder sammen med ris eller bulgur.
Kan spises som grøn ret eller som tilbehør til f.eks. til lam eller fisk.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 36%
Kulhydrat 44%
Fedt 20%
1842 kJ - 440 kcal