Tærte med porre og røget mørbrad

Superlækker og sund udgave af den populære porretærte med bacon. I denne opskrift har vi brugt røget mørbrad, æg og ost som fyld sammen med de dampede porrer. Desuden er der fuldkornsmel i tærtedejen. Det gør tærten sundere og mere mættende.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Frokost, Hovedretter, Buffet | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Tærte med porre og røget mørbrad

Tilberedningstid

Ca. 1 time 15 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Dej
3 spsk olie
1 dl grahamsspeltmel eller grahamsmel
2 ½ dl hvedemel
1 knsp salt
1 æg

Fyld
3 porrer
3 æg
1 dl minimælk
Salt og peber
100 g røget mørbrad eller røget skinke
75 g reven ost, 17 % fedt

Tilbehør

200 g fuldkornsflute
Blandet salat af 100 g grøn salat, 2 peberfrugter og 1 spsk citronsaft

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader.
Kom olie, 3 spsk vand og de to slags mel og salt i en skål og bland det sammen evt. i en foodprocessor. Saml dejen med ægget. Udrul dejen og kom den i en smurt tærteform – gerne af metal på 24 cm i diameter. Pensl bunden med lidt æggehvide fra et af de æg, som skal i fyldet. Forbag bunden 10 minutter ved 180 grader på midterste ovnribbe.

Rens porrerne grundigt og skær dem i tynde skiver. Kog porrerne i letsaltet vand 5 minutter og lad vandet dryppe af i en si.

Rør æg, mælk, salt, peber, røget mørbrad i tern og ost sammen i en skål. Vend porrerne i. Fordel massen i tærten. Bag tærten ca. 45 minutter ved 180 grader på midterste ovnribbe til den er gylden og gennembagt.

Tips

  • Kom evt. 200 g kogte kartofler i tern eller en rest kogte fuldkornspasta i tærtefyldet.
  • Tilsæt 200 g rå kartofler skåret i tynde skiver på råkostjernet - kogt op med porrerne.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 19%
Kulhydrat 48%
Fedt 33%
2575 kJ – 615 kcal