Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
1 stor tærteform mindst 28 cm i diameter 
500 g hakket oksekød, 4-7 % fedt 
2 løg, 200 g 
2 tsk olie 
1 tsk salt 
¼ tsk peber 
450 g hel spinat, gerne fra frost 
1 tsk sukker 
2 squash, 300 g 
1 tsk olie 
2 plader filodej, a 40 g 
3 dl mild ostesauce, 8 % 
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader. 
Tø spinaten op, drys den med sukker, salt og peber 
Pil og hak løg. 
Varm olie i en gryde ved god varme. 
Steg kød og løg 6-8 minutter til alt kødet er blevet brunt. Rør jævnligt i det. 
Tilsæt salt og peber.
Skyl squash og skær den i tynde skiver. 
Smør tærteformen med olie og læg en plade filodej dobbelt i bunden af den. 
Kom kød i tærten. 
Dæk med spinat og læg squashskiver over. 
Hæld ostesaucen over og læg en plade filodej dobbelt ovenpå. Klip kanterne af så dejen passer til formen. 
Bag tærten i ca. 45 minutter til filodejen er lysebrun. 
Tips
- Tærten er også god kold i madpakken
- Grønkål kan bruges i stedet for spinat og squash.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person 
Protein 41% 
Kulhydrat 26% 
Fedt 33% 
1380 kJ – 330 kcal
 
        