Tærte med oksekød, spinat og squash

Taerte med oksekoed spinat og squash

Louise Dandanell

Af Louise Dandanell Ørsted

Det skal du bruge

4 personer

1 stor tærteform mindst 28 cm i diameter

500 g hakket oksekød, 4-7 % fedt
2 løg, 200 g
2 tsk olie
1 tsk salt
¼ tsk peber

450 g hel spinat, gerne fra frost
1 tsk sukker
2 squash, 300 g
1 tsk olie
2 plader filodej, a 40 g
3 dl mild ostesauce, 8 %

Ca. 1 time


Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader.
Tø spinaten op, drys den med sukker, salt og peber

Pil og hak løg.
Varm olie i en gryde ved god varme.
Steg kød og løg 6-8 minutter til alt kødet er blevet brunt. Rør jævnligt i det.
Tilsæt salt og peber.

Skyl squash og skær den i tynde skiver.

Smør tærteformen med olie og læg en plade filodej dobbelt i bunden af den.
Kom kød i tærten.
Dæk med spinat og læg squashskiver over.
Hæld ostesaucen over og læg en plade filodej dobbelt ovenpå. Klip kanterne af så dejen passer til formen.
Bag tærten i ca. 45 minutter til filodejen er lysebrun.

Tips

  • Tærten er også god kold i madpakken
  • Grønkål kan bruges i stedet for spinat og squash.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 41%
Kulhydrat 26%
Fedt 33%
1380 kJ – 330 kcal
Sund hverdagsmad