Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
4 personer
5 forårsløg, 100 g
3 gulerødder, 230 g
1 squash, 300 g
1 peberfrugt, 125 g
1 chili
1 spsk olivenolie
400 g hakket grisekød, 5-10% fedt
1 tsk timian, frisk eller tørret
2 spsk tomatpure
1 tsk salt
Peber
150 g salat, sprød salat eller blandede salatblade
12 tacoskaller
150 g majskerner
1 spsk sovsejævner
Tilbehør
Sådan gør du
- Vask grøntsagerne
- Skær forårsløg i tynde skiver.
- Skær gulerødder, squash og peberfrugt i tynde strimler.
- Skær chilien igennem på langs. Fjern mellemvægge og frø og hak chilien fint.
- varm olien i en gryde.
- Svits chili og kødet i olien, til kødet skifter farve.
- Tilsæt grøntsagerne og svits dem med i ca. 2 minutter. Læg låg på og dæmp varmen.
- Lad retten simre i 6-8 minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Tilsæt timian, tomatpuré, salt og peber.
- Varm retten igennem og smag den til.
- Overhæld majs med kogende vand.
- Snit salaten.
- Jævn retten, hvis den skal serveres i tacoskaller.
- Varm tacoskallerne efter anvisning på pakken.
- Server tacos med salat i bunden, kødsauce og majs og evt. ekstra chili på toppen.
Tips
- Har du en rest kødsauce kan du bruge den i retten sammen med tacoskaller, salat og majs samt ekstra chili.
- Nu hedder det hakket grisekød. Tidligere hed udskæringen hakket svinekød.
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 407 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2004 kJ (477 kcal)
Protein: 25 g
Kulhydrat: 39 g
Kostfibre: 7 g
Fedt 24 g
Næringsindhold pr. 100 g (med 10 % fedt i det hakkede kød):
Energi: 492 kJ (117 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 6 g