Tacos med grønt og gris

En hurtig børnevenlig hverdagsret med masser af grønt, hakket grisekød og sprøde tacoskaller. Velbekomme.

Af voresmad.dk | Hele året | Frokost, Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

4 personer

5 forårsløg, 100 g

3 gulerødder, 230 g

1 squash, 300 g

1 peberfrugt, 125 g

1 chili

1 spsk olivenolie

400 g hakket grisekød, 5-10% fedt

1 tsk timian, frisk eller tørret

2 spsk tomatpure

1 tsk salt

Peber

150 g salat, sprød salat eller blandede salatblade

12 tacoskaller

150 g majskerner

1 spsk sovsejævner

Tilbehør

 

Sådan gør du

  1. Vask grøntsagerne
  2. Skær forårsløg i tynde skiver. 
  3. Skær gulerødder, squash og peberfrugt i tynde strimler. 
  4. Skær chilien igennem på langs. Fjern mellemvægge og frø og hak chilien fint.
  5. varm olien i en gryde.
  6. Svits chili og kødet i olien, til kødet skifter farve. 
  7. Tilsæt grøntsagerne og svits dem med i ca. 2 minutter. Læg låg på og dæmp varmen. 
  8. Lad retten simre i 6-8 minutter. 
  9. Tænd ovnen på 200 grader.
  10. Tilsæt timian, tomatpuré, salt og peber. 
  11. Varm retten igennem og smag den til. 
  12. Overhæld majs med kogende vand.
  13. Snit salaten.
  14. Jævn retten, hvis den skal serveres i tacoskaller.
  15. Varm tacoskallerne efter anvisning på pakken.
  16. Server tacos med salat i bunden, kødsauce og majs og evt. ekstra chili på toppen.

 

Tips

  • Har du en rest kødsauce kan du bruge den i retten sammen med tacoskaller, salat og majs samt ekstra chili.
  • Nu hedder det hakket grisekød. Tidligere hed udskæringen hakket svinekød.
 

Energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 407 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød: 
Energi: 2004 kJ (477 kcal)
Protein: 25 g
Kulhydrat: 39 g
Kostfibre: 7 g
Fedt 24 g 



Næringsindhold pr. 100 g (med 10 % fedt i det hakkede kød): 
Energi: 492 kJ (117 kcal) 
Protein: 6 g
Kulhydrat: 10 g 
Kostfibre: 2 g
Fedt: 6 g