Tortillaer med fyld af hakket svinekød

Tortillaer med fyld af hakket svinekød

Af Sandra Leigh Draznin

Det skal du bruge

2 voksne og 1 barn

250 g hakket svinekød
1 løg, gerne rødløg
1 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
med oregano og basilikum
salt og peber
1 tsk stødt spidskommen
1 dåse kidneybeans
chilipasta, chilisauce eller stødt chili

Tilbehør

2-3 tortillaer
og evt. grøn salat, tomat og agurk

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Brun kødet i en gryde og tilsæt finthakket løg og hvidløg. Lad det stege nogle minut-ter. Tilsæt hakkede tomater og krydderier. Lad saucen koge ved svag varme i 15 minutter. Tilsæt de afdryppede bønner. Kog retten godt igennem, smag til med
salt og peber. Tag barnets portion fra. Smag resten til med chili.

Varm tortillaer.

Skær tomater i både og agurker i stave.

Til spædbarnet 7-9 måneder
Mos 125 g kødfyld med 1 tsk olie i en hurtighakker.

Til barnet over 12 måneder
Skær ¼-½ tortilla i mindre stykker og anret det sammen med 125 g kødfyld. Pynt med 25-30 g agurkestave.

Tips

  • Drys evt. med friskhakket koriander.

energifordeling

Energifordeling og -indhold i hele retten
Retten med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 31%
Kulhydrat 50%
Fedt 19%
5030 kJ - 1198 kcal

Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 28%
Kulhydrat 46%
Fedt 26%
5480 kJ - 1305 kcal

Sund hverdagsmad