Torsk, portionsstykker - sous vide

Torsk er en mildt smagende og meget mager fisk, der bliver særlig lækker ved den skånsomme sous vide-tilberedning. Torskeryggen (engelsk: loin) regnes som den bedste del. Torskekød skal være glasklart og fast, og musklerne må ikke falde fra hinanden, hvis stykket bøjes.

Torskestykke sous vide

Af Karsten Tanggaard

Det skal du bruge

4 personer

4 stykker torskeryg (loins), á 100-125 g
1 tsk salt

Ca. 50 minutter heraf arbejdstid 15 minutter


Sådan gør du

  1. Fjern evt. ben.
  2. Fjern skindet, hvis stykkerne ikke skal brunes til sidst.
  3. Krydr med salt på kødsiden.
  4. Pak i *varmebestandig husholdningsfilm for at holde på formen.
  5. Vakuumer ved lavt tryk.
  6. Frys evt. først i et døgn for at dræbe evt. parasitter.
  7. Tilbered efter ønske (her er brugt 48 grader/0:30 minutter). Tilberedning fra frost: Læg 10 minutter til.
  8. Tag forsigtigt fiskestykkerne ud af posen og fjern filmen.
  9. Eventuelt: Løft forsigtigt fisken med en bred spatel over på en meget varm pande med olie og steg kun på skindsiden i 1 minut.
  10. Løft forsigtigt over på et opvarmet serveringsfad og server straks.
       

   

Opskriften er fra Karsten Tanggaard: ”Sous vide 2.0” og ”Sous vide-håndbogen”. Se flere opskrifter på www.sousvide20.dk.

Tips

  • *Se på pakken om filmen er varmebestandig.
  • Prøv sous vide gulerødder og asparges som tilbehør.

energifordeling

-
Sund hverdagsmad