Det skal du bruge
4 personer
4 stykker torskeryg (loins), á 100-125 g1 tsk salt
Ca. 50 minutter heraf arbejdstid 15 minutter
Sådan gør du
- Fjern evt. ben.
- Fjern skindet, hvis stykkerne ikke skal brunes til sidst.
- Krydr med salt på kødsiden.
- Pak i *varmebestandig husholdningsfilm for at holde på formen.
- Vakuumer ved lavt tryk.
- Frys evt. først i et døgn for at dræbe evt. parasitter.
- Tilbered efter ønske (her er brugt 48 grader/0:30 minutter). Tilberedning fra frost: Læg 10 minutter til.
- Tag forsigtigt fiskestykkerne ud af posen og fjern filmen.
- Eventuelt: Løft forsigtigt fisken med en bred spatel over på en meget varm pande med olie og steg kun på skindsiden i 1 minut.
- Løft forsigtigt over på et opvarmet serveringsfad og server straks.
Opskriften er fra Karsten Tanggaard: ”Sous vide 2.0” og ”Sous vide-håndbogen”. Se flere opskrifter på www.sousvide20.dk.
Tips
- *Se på pakken om filmen er varmebestandig.
- Prøv sous vide gulerødder og asparges som tilbehør.