Det skal du bruge
4 personer
Urtebrød
1 dl vand
1 dl letmælk
¼ pakke gær
¼ tsk sukker
¼ tsk salt
40 g durummel
225 g tipo mel eller hvedemel
Et par kviste frisk timian og rosmarin
Olivenolie
Tomat-feta
500 g tomater gerne cherrytomater
3 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
200 g fetaost
3 kviste frisk timian eller 1 spsk tørret
Salt og peber
Bagte gulerødder
600 g gulerødder
50 g ristede boghvede kerner eller andre kerner
1 bakke karse, 20 g
1 spsk olivenolie
Salt og peber
Kødet
600 g hakket gris og kalv, 8-12 % fedt
1 bundt salvie, 30 g
2 fed hvidløg
1 tsk salt og lidt peber
1 æg
1 dl panko-rasp, 45 g
1 dl mel
1 spsk olie
Ca. 1 time
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 250 grader.
- Rør gær ud i vand og mælk.
- Rør lidt mel, salt, sukker, timian og rosmarin i gærblandingen.
- Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og rør til dejen er smidig.
- Lad dejen hæve 15 minutter.
- Del dejen i 4 stykker og rul dem ud til store boller.
- Lad dem hæve 15 minutter.
- Bag ved 250 gader i 10-12 minutter.
- Skyl tomater og pres hvidløg.
- Kom tomater i et ovnfast fad.
- Vend tomater i hvidløg og olie.
- Drys med smuldret feta, timian, salt og peber.
- Bag ved 200 grader i ca. 30 minutter.
- Vask eller skræl gulerødder.
- Kom dem i et ovnfast fad.
- Vend dem i olie og drys med salt og peber.
- Bag ved 200 grader i ca. 25 minutter, der må gerne være bid i dem (se tip).
- Vend de færdige gulerødder med klippet karse og ristede kerner.
- Skyl og hak salvie og pres hvidløg.
- Rør det i kødet sammen med salt og peber.
- Form 8 kugler.
- Pisk ægget let sammen i en skål.
- Kom melet i en anden skål og panko-rasp i en tredje skål.
- Vend kuglerne først i mel så i æg til sidst i panko-rasp.
- Varm olie på en pande ved god varme.
- Steg kuglerne på alle sider til de er gyldne og sprøde, 7-8 minutter i alt.
Tips
- Giv evt. gulerødderne kort under grillen til de får en flot brun farve.
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.