Timianflæsk med appelsinsalat

Timianflæsk med appelsinsalat

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

På buffet til 6-8 personer - eller middag til 4 personer

16 skiver svinebryst, koge- eller stegestykke, ½ cm tykke
3 tsk frisk timian
salt og peber

Appelsinsalat
4 appelsiner
¼ rødløg
2 julesalat
eller hjertesalat
2 spsk olivenolie
25 g hasselnødder
i flager

Tilbehør

7 skiver rugbrød, 350 g
sennep


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med hakket timian, salt og peber. Varm panden ved god varme. Brun skiverne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle i ca. 1 minut.

Skær enderne af appelsinerne. Skær skal og den hvide hinde af. Skær appelsinerne i skiver. Skær rødløget i tynde skiver. Snit salaten. Fordel appelsinskiver, løg og salat i et fad. Pisk olivenolie med salt og peber og dryp det over salaten. Rist nødderne gyldne på en tør pande og drys dem over.

Tips

Rør en blanding af halv dijonsennep og halv akaciehonning sammen og servér det til retten.


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Buffet
Protein 20%
Kulhydrat 48%
Fedt 32%
1280 kJ - 305 kcal

Middag
Protein 20%
Kulhydrat 48%
Fedt 32%
2240 kJ - 535 kcal
Gæster

se mere