Thailandsk risnudelsalat med hakket oksekød

En rigtig god resteret eller bonusret, for du kan bruge de grøntsager, og det kød du har. En super lækker salat med risnudler, smagt til med fiskesauce, chili og friske urter på ægte thailandsk vis. Både god til frokost og som hovedret.

Thailandsk risnudelsalat med hakket oksekød

Hanne Holm

Af Hanne Holm

Det skal du bruge

3 personer

150 g risnudler
2 fed hvidløg
1 rødløg
250 g kål fx spidskål eller hvidkål
150 g bønner
1 rød peberfrugt
evt. 1 frisk chili
300 g hakket oksekød, ca. 10% fedt
4-6 spsk sød chilisauce
2 lime
½-1 tsk sukker
3-4 spsk fiskesovs
½ bakke friske koriander-, mynte- og/eller basilikumblade

Tilbehør

3 spsk peanuts
½-1 dl sød eller stærk chilisauce

Ca. 25 minutter


Sådan gør du

Kog letsaltet vand i en bred gryde. Læg nudlerne i vandet. Sluk for gryden, sæt den til side, læg låg på og lad nudlerne stå ca. 5 minutter til de er møre. Hæld dem i en si, og skyl dem under koldt vand. Stil dem til side i en stor skål.

Klargør grøntsagerne: Hak hvidløg fint, skær løget i tynde både eller små tern, skær kålen i tynde strimler, skær evt. bønnerne i 3-5 cm lange stykker, skær peberfrugten i tynde strimler, fjern kerner og mellemvægge på chilien og hak den fint.

Lad en wok, sautérpande eller en dyb pande blive varm. Tilsæt kødet og vend det, til det skiller og ændrer farve. Tilsæt hvidløg og løg og steg nogle minutter ved stærk varme. Kom kål og bønner i under omrøring og dernæst peberfrugt, chilisauce og 4-5 spsk limesaft. Smag til med sukker og fiskesovs og lad retten stege 3-4 minutter mere. Hvis retten skal være mere krydret, tilsæt chili til sidst.

Kom kødretten i skålen med nudlerne og bland det hele godt. Tilsæt groft hakkede krydderurter.

Hak peanuts groft og bland dem i salaten eller server det til retten.
Server chilisaucen til.

Tips

  • Nudelsalaten kan serveres lun eller kold.
  • Rester kan bruges til ”madpakken”.
  • Du kan bruge hakket svine-, kalve- eller kyllingekød, ca. 10% fedt i stedet for hakket oksekød. Du kan bruge mere eller mindre kød afhængig af, hvad du har til rådighed.
  • Du kan vælge grøntsager efter lyst, sæson og hvad der er i grøntsagsskuffen. Du kan bruge mere eller mindre mængde grøntsager afhængig af, hvad du har til rådighed.
  • Thaibasilikum kan også bruges som krydderurt evt. sammen med koriander.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person, hvis retten laves af oksekød med 5% fedt (Sund hverdagsmad) 
Protein 23%
Kulhydrat 60%
Fedt 17% 
2410 kJ - 575 kcal

Ca. 200 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo

Energifordeling og -indhold pr. person, hvis retten laves af oksekød med 10% fedt
Protein 21%
Kulhydrat 56%
Fedt 23%
2550 kJ – 610 kcal

Sund hverdagsmad