Thai kokossuppe med kød og champignon - slanke

Thai kokossuppe med kød og champignon

Hanne Holm

Af Hanne Holm

Det skal du bruge

2 personer

2-3 fed hvidløg
1 løg
Et stykke ingefær, 2 spsk
1 tsk olie
½ - 1 tsk tørret, knust chili
5 dl bouillon
200 g skinkeschnitzler, svinekoteletter uden fedtkant, kyllingebryst eller -inderfilet
250 g champignon
1-2 snackpebre eller 1 peberfrugt, ca. 175 g
1 lille dåse kokosmælk, 16-18% fedt, 165 ml
2-3 spsk fiskesovs
1-2 lime - 3-4 spsk limesaft
Peber

Tilbehør

Purløg

Ca. 20 minutter


Sådan gør du

Pil og skær hvidløg og løg i tern. Skrab skindet af ingefær fx med en teske og hak 2 spsk. Det behøver ikke være fintskåret, da det kasseres efter kogning. Opvarm olien i en gryde og steg løg, hvidløg, ingefær og chili et par minutter. Det må ikke blive brunt, for så bliver hvidløg bittert. Tilsæt 5 dl bouillon fx en terning og vand. Læg låg på og lad det koge ved svag varme ca. 10 minutter.

Imens suppen koger: Skær kødet i strimler på 1 x 1 x ca. 5 cm. Dup kødet tørt med køkkenrulle og stil det i køleskabet. Rens champignon og skær dem i skiver. Skær snackpeber igennem på langs, fjern kerner og stilk og skær i strimler.

Si suppen og kasser løg, hvidløg m.v. Kog suppen, tilsæt kødet og lad det koge 2-3 minutter. Kom kokosmælken i under omrøring og tilsæt dernæst champignon og snackpeber. Lad suppen nå til kogepunktet og smag til med fiskesovs, limesaft og peber.

Drys med skyllet og klippet purløg på portionen ved servering.

Tips

  • Hvis du har lavet suppe til to dage, så stil straks den portion som skal gemmes i køleskabet. Opvarm suppen næste dag.

energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 37%
Kulhydrat 13%
Fedt 51%
1325 kJ - 315 kcal
Sund hverdagsmad