Det skal du bruge
14 personer til buffet eller 7 personer til frokost
2 løg
2 gulerødder
1 pilsner på 330 ml
4 laurbærblade
10 peberkorn
Salt
18 blade husblas
800 g kogt skinke, afpudset for fedt
2 skalotteløg, ca. 50 g
1 bundt persille eller kørvel
1 rugbrødsform på ca. 2 l
Tilbehør
Rugbrød og sennep
Ca. 45 minutter + tid til afkøling – min. 12 timer
Sådan gør du
Skær løg og gulerødder i tern. Kom 7 dl vand, pilsner, laurbærblade, løg, gulerødder og peberkorn i en gryde og kog det under låg i ca. 15 minutter. Sluk og lad det stå at trække i 15 minutter før det sis. Kog væsken ind til max. 1 l. Smag til med salt og peber.
Dæk husblas med koldt vand, og lad det stå mindst 5 minutter, til det er helt blødt.
Afpuds skinken for fedt og skær den i tern fx 1½ x 1½ x 1½ cm.
Skær skalotteløg i tynde skiver. Hak persillen fi nt.
Bland skinketern, persille og skalotteløg.
Beklæd en rugbrødsform med husholdningsfilm. Sørg for, at der er tilstrækkelig fi lm til, at den ud over at dække alle siderne i formen også er nok til, at den kan lægges ind over terrinen, når den stilles i køleskab.
Fordel blandingen af skinke, løg og urter jævnt ned i formen. Varm den siede væske, sluk og tag den fra varmen. Tag den udblødte husblas op af vandet, knug overskydende vand af og kom den i den varme – men ikke kogende væske.
Rør i væsken og vær sikker på at husblasen er opløst og fordelt i væsken.
Hæld væsken over skinke, persille og løg, til det er dækket.
Fold filmen ind over og stil den i køleskab i ca.12 timer før terrinen skæres i skiver. Tag terrinen op af formen og skær den i ca. 14 skiver.
Tips
- Skinke i tern kan bruges i stedet for selv at skære et stykke skinke i tern.
- Man kan også selv koge en røget skinke.