Det skal du bruge
4 personer
Dej3 spsk olie
1 dl grahamsspeltmel eller grahamsmel
2 ½ dl hvedemel
1 knsp salt
1 æg
Fyld
3 porrer
3 æg
1 dl minimælk
Salt og peber
100 g røget mørbrad eller røget skinke
75 g reven ost, 17 % fedt
Tilbehør
200 g fuldkornsfluteBlandet salat af 100 g grøn salat, 2 peberfrugter og 1 spsk citronsaft
Ca. 1 time 15 minutter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader.Kom olie, 3 spsk vand og de to slags mel og salt i en skål og bland det sammen evt. i en foodprocessor. Saml dejen med ægget. Udrul dejen og kom den i en smurt tærteform – gerne af metal på 24 cm i diameter. Pensl bunden med lidt æggehvide fra et af de æg, som skal i fyldet. Forbag bunden 10 minutter ved 180 grader på midterste ovnribbe.
Rens porrerne grundigt og skær dem i tynde skiver. Kog porrerne i letsaltet vand 5 minutter og lad vandet dryppe af i en si.
Rør æg, mælk, salt, peber, røget mørbrad i tern og ost sammen i en skål. Vend porrerne i. Fordel massen i tærten. Bag tærten ca. 45 minutter ved 180 grader på midterste ovnribbe til den er gylden og gennembagt.
Tips
- Kom evt. 200 g kogte kartofler i tern eller en rest kogte fuldkornspasta i tærtefyldet.
- Tilsæt 200 g rå kartofler skåret i tynde skiver på råkostjernet - kogt op med porrerne.