Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Mørbradbøffer
1 mørbrad fra gris, 500 g
Salt og peber
1 dl mel
20 g smør
Kålsalat
½ savoykål, 350 g
1 usprøjtet citron
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
½ frisk chili
Salt og peber
Svampe a la creme
400 gram svampe, gerne blandede
20 g smør
1 dl piskefløde
1 grønsags boullionterning
1 bundt persille, 25 g
1 skalotteløg, 30 g
1 fed hvidløg
Revet skal af en citron (fra kålsalat)
Tilbehør
- 4 skiver franskbrød, 200 g
Sådan gør du
- Skær sølvsenen af mørbraden.
- Skær den i 6-8 bøffer, ca. 3 cm tykke, tryk dem let, krydr med salt og peber og sæt dem til side.
- Snit kål fint.
- Vask citron, riv skallen fint og gem den til svampene.
- Pres saften af citronen og bland med olie, finthakket hvidløg og chili, ½ tsk salt og lidt peber.
- Vend kål i marinaden og sæt den til side.
- Rens svampe og skær dem i kvarte.
- Varm smør på en pande ved god varme, det må kun blive let gyldent.
- Steg svampe 4-5 minutter.
- Tilsæt fløde og bouillonterning og lad det koge ind.
- Skyl og tør persille og hak den fint.
- Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
- Bland løg, persille og revet citronskal.
- Vend persilleblandingen i svampene, vend rundt og smag til med salt og peber.
- Vend mørbradbøffer i mel.
- Varm smør på en pande ved god varme.
- Brun mørbradbøfferne 1 minut på hver side.
- Skru ned til middelvarme og steg dem færdige 2-3 minutter på hver side, de skal være let rosa indeni.
- Rist franskbrød på en brødrister eller på panden, hvor du har stegt bøfferne og server til.
Tips
-
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på www.smækpåsmagen.dk
Energifordeling
Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad.
Næringsindhold pr. person (ca. 454 g af retten):
Energi: 2637 kJ (630 kcal)
Protein: 38 g
Kulhydrat: 43 g
Kostfibre: 8 g
Fedt: 33 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 581 kJ (139 kcal)
Protein: 8 g
Kulhydrat: 9 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 7 g