Syrlig kålsalat med mørbrad af gris og svampe

Lækker middagssalat med fyld af savoykål, mørbradbøffer, chili og hvidløg samt svampe a la creme. Serveres med ristet brød til.

Af Casper Sobczyk | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag


Syrlig kålsalat med mørbrad af gris og svampe

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Mørbradbøffer
1 mørbrad fra gris, 500 g
Salt og peber
1 dl mel
20 g smør

Kålsalat
½ savoykål, 350 g
1 usprøjtet citron
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
½ frisk chili
Salt og peber

Svampe a la creme
400 gram svampe, gerne blandede
20 g smør
1 dl piskefløde
1 grønsags boullionterning
1 bundt persille, 25 g
1 skalotteløg, 30 g
1 fed hvidløg
Revet skal af en citron (fra kålsalat)

Tilbehør

  • 4 skiver franskbrød, 200 g

Sådan gør du

  1. Skær sølvsenen af mørbraden.
  2. Skær den i 6-8 bøffer, ca. 3 cm tykke, tryk dem let, krydr med salt og peber og sæt dem til side.
  3. Snit kål fint.
  4. Vask citron, riv skallen fint og gem den til svampene.
  5. Pres saften af citronen og bland med olie, finthakket hvidløg og chili, ½ tsk salt og lidt peber.
  6. Vend kål i marinaden og sæt den til side.
  7. Rens svampe og skær dem i kvarte.
  8. Varm smør på en pande ved god varme, det må kun blive let gyldent.
  9. Steg svampe 4-5 minutter.
  10. Tilsæt fløde og bouillonterning og lad det koge ind.
  11. Skyl og tør persille og hak den fint.
  12. Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
  13. Bland løg, persille og revet citronskal.
  14. Vend persilleblandingen i svampene, vend rundt og smag til med salt og peber.
  15. Vend mørbradbøffer i mel.
  16. Varm smør på en pande ved god varme.
  17. Brun mørbradbøfferne 1 minut på hver side.
  18. Skru ned til middelvarme og steg dem færdige 2-3 minutter på hver side, de skal være let rosa indeni.
  19. Rist franskbrød på en brødrister eller på panden, hvor du har stegt bøfferne og server til.

 

Tips

Energifordeling

Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 454 g af retten): 

Energi: 2637 kJ (630 kcal)

Protein: 38 g

Kulhydrat: 43 g

Kostfibre: 8 g

Fedt: 33 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 581 kJ (139 kcal)

Protein: 8 g

Kulhydrat: 9 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 7 g