Sylte af skank og bov fra gris

Gammeldags sylte af griseskank er slet ikke svær at lave, og den hjemmelavede version smager bare bedre end den færdigkøbte. Server sylten på frokostbordet til eksempelvis påske eller jul med rugbrød, rødbeder og sennep - eller som forret med sur-sødt tilbehør og søde tomater.

Af voresmad.dk | Vinter | Frokost | Sund hverdagsmad, Hverdag, Jul, Weekend


Sylte af skank og bov fra gris

Tilberedningstid

Ca. ¾ time + ca. 2 timer til kogning

Det skal du bruge

1 liter

1 skank fra gris ca. 1 kg
1,2 kg bov med ben og svær
2 forme à ½ liter

Kogelage
2 løg
5 hele nelliker
3 laurbærblade
¼ bundt persille
20 peberkorn
1 spsk salt

Krydderiblanding
½ løg
1 spsk salt
2 tsk peber
1 tsk stødt allehånde
½ tsk stødt nellike
½ tsk stødt muskat

 

Sådan gør du

Kødet

  1. Skær evt. også boven i mindre stykker.
  2. Kogelage og krydderiblanding

Kogelage og krydderiblanding

  1. Hæld vand ved, så det kun lige dækker, og bring vandet i kog. Skum.
  2. Stik nelliker i løgene. Tilsæt ingredienserne til kogelagen.
  3. Lad det koge ved svag varme i 1½-2 timer.
  4. Kødet skal kunne slippe benene. Pil kødet af benene og kasser sværen.
  5. Hak kødet groft med en kniv.
  6. Tilsæt hakket løg og resten af krydderblandingen.
  7. Smag sylten til og kom det op i aluforme eller skåle.
  8. Si den varme suppe over kødet, så den netop dækker. Stil sylten i køleskab.

Tips

  • Hvis der ønskes en fast sylte, skal kødet trykkes fast i formen, og der skal spares på suppen. Hvis der ønskes en løs sylte, skal der bruges mere suppe i forhold til kødet.
  • Hvis der vælges kød uden svær til kogning af sylte, må der tilsættes husblas til suppen for at få en stiv sylte, 1 blad husblas pr. liter suppe.
  • Kæbeklump/grisekinder kan bruges i stedet for skank og bov. De skal koge ca. 1¼ time.
  • Nu hedder det skank fra gris. Før hed udskæringen skank fra svin.
  • Nu hedder det skank af bov fra gris. Før hed udskæringen skank af bov fra svin.
  • Nu hedder det kæbeklump/grisekinder fra gris. Før hed udskæringen kæbeklump/svinekinder fra svin.

Energifordeling

Næringsindhold pr. liter:
Energi: 16.159 kJ (3847 kcal)

Protein: 414 g
Kulhydrat: 26 g
Kostfibre: 10 g
Fedt: 233 g


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 642 kJ (153 kcal)

Protein: 16 g
Kulhydrat: 1 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 9 g