Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
3 personer
1 grisemignon, ca. 350 g
salt og peber
1 spsk olie
Sauce
½ løg
1 fed hvidløg
1 frisk chili
1-2 skiver bacon
evt. 1 dl blegselleri eller grøn peberfrugt
½ dåse flåede tomater
20 g mørk chokolade, 50% kakaoindhold
Bananer
2 bananer
½ tsk stødt chili
1 spsk olie
evt. 1 granatæble til pynt
Tilbehør
Løse ris af 2½ dl ris blandet med finthakket persille
Sådan gør du
Hak løg og hvidløg. Fjern kerner og mellemvægge på chili. Skær den i små stykker. Skær bacon i strimler.
Dup mignonen tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien i en gryde ved god varme. Brun mignonen på alle sider, 2 minutter i alt. Tag den op. Løg, hvidløg, chili, bacon og evt. blegselleri i små stykker steges i gryden ved kraftig varme i 1 minut. Tilsæt tomater med lidt af saften fra dåsen samt chokoladen i mindre stykker og rør rundt til chokoladen er smeltet.
Kom mignonen i gryden sammen med saucen. Steg den i 10 minutter under låg ved svag varme. Kødet vendes og steger videre i 10 minutter under låg .
Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 65-70 grader, så er kødet færdigt. Kødet tages op. Ved servering skal kødet skæres ude i tynde skiver. Sovsen simrer videre uden låg ved svag varme, til den er tilpas tyk i konsistensen.
Skær bananerne i tynde skrå skiver. Drys skiverne med chili og steg dem på en pande i olien i 1 minut på hver side ved kraftig varme. Server evt. drysset med røde kerner fra granatæblet.
Energifordeling
Nu hedder det mignon fra gris. Før hed udskæringen skinkemignon fra svin.
Nu hedder det bacon fra gris. Før hed udskæringen bacon fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 740 g af retten):
Energi: 2712 kJ (646 kcal)
protein: 33 g
kulhydrat: 80 g
kostfibre: 6 g
fedt: 21 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 368 kJ (88 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g