Tilberedningstid
Ca. 1½ time
Det skal du bruge
6 personer
900 g svinebryst uden svær, ben og brusk af
kogestykke eller stegestykke
salt
18 hvide peberkorn
4 fed
hvidløg
frisk koriander - helst 6 rødder
100 g palmesukker
2 spsk
fishsauce
2 stængler citrongræs
12 store kammuslinger, ca. 425 g
1
spsk olie
ca. 100 g lakse- eller
ørredrogn
Pynt
Evt. Betelblade og citrongræs til
pynt
Sådan gør du
Kom kødet i en gryde med kogende vand, så det lige
dækker. Bring vandet i kog igen og skum. Tilsæt salt og kog ved lav varme under
låg i ca. 1 time.
Kom peberkorn, hvidløg, koriander rødder og sukker i en
morter og knus det til en sammenhængende masse - pasta.
Skær svinekødet i 12
lige store, tykke stykker. Læg dem på en pande med fedtkanten nedad og steg dem
sprøde på alle sider. Hæld det afsmeltede fedt fra. Tilsæt pastaen og rist kødet
heri til der er et karamelliseret lag på kødet. Hæld fishsaucen på og vend kødet
nogle gange. Ved servering lægges ½ -1 tsk lakserogn på kødet.
Skær 3-5
cm af den tykke del af citrongræs-stænglerne. Skær den tykke del igennem på
langs og derefter i ultratynde skiver.
Dup kammuslingerne tørre i
køkkenrulle. Drys dem med lidt salt. Varm olien på en pande ved god varme. Læg
kammuslingerne på. Tilsæt citrongræs i skiver. Steg kammuslingerne nogle få
minutter på hver side lige før servering.
Tips
- Kog evt. kødet dagen i forvejen. Kødet kan afkøles under pres, så bliver kødstykkerne mere ensartede ved servering.
- Steg kødet i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time i stedet for at koge det.
- Betelblade fås i specialforretninger med thaiprodukter. Retten anrettes ovenpå betelblade, som smager godt.
- Kammuslinger kan bestilles friske hos fiskehandleren eller købes frosne - de store fås hovedsagelig i fiskeforretninger. Små frosne kammuslinger fås i de fleste supermarkeder.
- Stænglen af citrongræs kan bruges som spid for kammuslingerne ved anretning.
Energifordeling
Er under udarbejdelse.