Det skal du bruge
4 personer
1 svineskank
1-2 spsk olie
1 flaske hvedeøl
3½ dl
svinebouillon
salt
750 g ærter med bælg
250 g små, nye løg
40 g
smør
1 bundt persille
1 bundt purløg
Tilbehør
400 g brød
Ca. 3½ time
Sådan gør du
Bestil svineskank hos slagteren et par dage i forvejen.
Varm olien i
en gryde ved god varme. Brun skanken på alle sider. Tilsæt øl og bouillon. Bring
væsken i kog og skum. Kog ved lav varme under låg i ca. 3 timer til kødet let
slipper benet. Tag kødet op og fjern skind, fedt og ben. Del kødet i mindre
stykker - bedst som små muskelbundter.
Kog suppen ind til der er ca. 6 dl
væske. Si suppen og smag den til med salt. Pisk 40 g smør i suppen.
Bælg
ærterne.
Kog løgene møre i letsaltet vand og tilsæt ærterne et øjeblik. Hæld
det i en si.
Anret maden i dybe tallerkener med kød, ærter, løg og hakket
persille og purløg. Hæld suppen over.
Tips
- Kog svineskanken en til to dage i forvejen og gem kød og suppe i køleskab.
- 250 g frosne, fine ærter kan bruges i stedet for friske.