Tilberedningstid
Ca. 3½ time, heraf ca. 3 timer i ovn
Det skal du bruge
4 personer
2 svineskanke
salt
4-5
laurbærblade
frisk rosmarin eller 2 spsk tørret
2 hele hvidløg
3
mellemstore løg
4 gulerødder
½-1 flaske
tør hvidvin
Ovnstegte kartofler
6 store eller 12 små
kartofler
1 tsk tørret rosmarin
1 tsk tørret timian
2 spsk
olivenolie
Sådan gør du
Rids sværen flere steder og gnid den med salt. Kom
skankene i en bradepande. Læg laurbærblade og rosmarinstilke ved, gerne lidt ind
under skankene, så krydderurterne ikke forkulles. Læg hvidløgsfed, løg i kvarte
og gulerødderne i 2 cm lange stave ved skankene og hæld vinen ved. Sæt bradepanden nederst i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader. Steg skankene i ca. 3 timer, eller til kødet slipper benene.
Skrub kartoflerne godt. Skær dem i kvarte på den lange led. Kom dem i et ovnfast fad og drys dem med rosmarin, timian, salt og peber.
Fordel olien over. Sæt dem i ovnen, når der er ca. 1 time tilbage af stegetiden på skankene.
Ved servering skæres skankene i skiver. Fedt og blødt skind kasseres. Kødet spises sammen med kartoflerne af flade tallerkner. Skyen skummes for evt. fedt og serveres sammen med urterne i dybe tallerkner.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 35%
Kulhydrat 41%
Fedt 24%
3830 kJ - 675 kcal