Svineskank fra Trento

Svineskank fra Trento

Af Hanne Bloch | Efterår, Vinter | Hovedretter | Gæster, Weekend, Fest


Tilberedningstid

Ca. 3½ time, heraf ca. 3 timer i ovn

Det skal du bruge

4 personer

2 svineskanke
salt
4-5 laurbærblade 
frisk rosmarin eller 2 spsk tørret
2 hele hvidløg
3 mellemstore løg
4 gulerødder
½-1 flaske tør hvidvin

Ovnstegte kartofler
6 store eller 12 små kartofler
1 tsk tørret rosmarin
1 tsk tørret timian
2 spsk olivenolie

Sådan gør du

Rids sværen flere steder og gnid den med salt. Kom skankene i en bradepande. Læg laurbærblade og rosmarinstilke ved, gerne lidt ind under skankene, så krydderurterne ikke forkulles. Læg hvidløgsfed, løg i kvarte og gulerødderne i 2 cm lange stave ved skankene og hæld vinen ved. Sæt bradepanden nederst i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader. Steg skankene i ca. 3 timer, eller til kødet slipper benene.

Skrub kartoflerne godt. Skær dem i kvarte på den lange led. Kom dem i et ovnfast fad og drys dem med rosmarin, timian, salt og peber.
Fordel olien over. Sæt dem i ovnen, når der er ca. 1 time tilbage af stegetiden på skankene.

Ved servering skæres skankene i skiver. Fedt og blødt skind kasseres. Kødet spises sammen med kartoflerne af flade tallerkner. Skyen skummes for evt. fedt og serveres sammen med urterne i dybe tallerkner.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 35%
Kulhydrat 41%
Fedt 24%
3830 kJ - 675 kcal